avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Boala ALZHEIMER stadiu avansat. O persoana apropiata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Boala ALZHEIMER stadiu avansat. O persoana apropiata are aceasta ...

Boala ALZHEIMER stadiu avansat.
O persoana apropiata are aceasta maladie, care a avansat și are o pierdere de memorie de cca. 90%, nu mai are simt de orientare, nu recunoaste unde locuieste, etc.
In prezent primeste de la dr. psihiatru, lunar, un unic tratament (ca altul nici nu exista).si nici o consiliere.
Nu a primit nici vreo dovada a starii actuale.
Intrebare: ce drepturi de asistenta sociala si medicala are o asemenea persoana si unde trebuie sa se adreseze sotul sau un alt reprezentant angajat, pentru a le obtine.
Ce specialitate juridica se ocupa de aceste probleme, familia apropiata (copiii ei) nu se implica, dimpotriva o ocolesc. Doar sotul foarte in varsta, ii poarta de grija, dar este si el bolnav si depasit fizic si psihic.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
dorotheea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:05, 5 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cati copii are ? sotul se poate duce la dgaspc sa spuna situatia, sa vada ce solutii se ofera.
Dupa mine, trebuite internata in camin si copiii sa suporte costurile, diferenta intre pensia femeii si taxa lunara. Copiii pot fi actionati in instanta daca de bunavoie nu contribuie.
Trebuie ca persoanele apropiate să formuleze o acțiune de punere sub interdicție, în urma căruia persoanei bolnave i se va numi un tutore, care să-i administreze drepturile și interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutorele (fiica) poate fi obligat sa accepte tutoriatul mamei bolnave? dorotheea dorotheea 2 soti, de cca 80 de ani au o fiica de cca 45 de ani. Sotia are maladia Alzheimer si trebuie sa aiba un tutore legal desemnat. Este obligata prin lege, ca ... (vezi toată discuția)
Problema ingrijire alzheimer dorotheea dorotheea Am niste vecini, soti, f. in varsta. Sotia de 76 ani, are maladia Alzheimer, in stadiu mediu, deci are afectata memoria si simtul de orientare. Sotul are 80 de ... (vezi toată discuția)
Dementa mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)