avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in raspundere civila delictuala pentru a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in raspundere civila delictuala pentru a recupera cheltuielile de judecata?

Ar avea sanse o actiune in raspundere civila delictuala pentru a recupera cheltuielile de judecata platite catre partea adversa?

Partea adversa a depus intampinare mincinoasa (dovedit prin chiar inscrisurile depuse de aceasta la intampinare). Nu s-a primit intampinarea fiind judecat de urgenta.

Solutia primei instante se bazeaza pe un neadevar.

Apelul a fost considerat tardiv - hotarare definitiva (dar s-a respectat termenul dat de prima instanta).

Apelul includea si o serie de amenintari (whatsapp) de la partea adversa catre o persoana intermediara legate de cheltuielile de judecata, executori, depunerea in sine a apelului.
Eu nu vad motiv sa continuati actiuni pe o speta pe care ati pierdut deja in instanta. Daca totusi doriti sa continuati, aveti nevoie de ajutor juridic, pentru ca e dificil de inteles situatia.
Daca ati pierdut e pentru ca ori partea adversa a avut probe mai bune ori nu ati stiut sa va folositi de probele pe care le aveati. Oricum ar fi, acum s-a terminat, orice continuare a acestor demersuri poate duce doar la pierderi, in principiu.

Pentru viitor este indicat sa aveti consultanta juridica in cursul interactiunii cu cealalta parte inca de la inceput, asa incat sa adunati si sa aveti o evidenta a eventualelor abuzuri si, in caz de nevoie, sa incepeti in justitie un demers care chiar sa aiba sanse de reusita. Cu incredere, de la bun inceput, fara sa aiba vreo relevanta demersul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dosar just_lucian just_lucian Pe scurt , litigiu in munca , eu reclamant, fost angajat, concediere abuziva . Daca in urma nepasarii avocatului s-a facut praf toate actiunile mele pana la ... (vezi toată discuția)
Litigiu avand ca obiect taxa de poluare: am solicitat judecarea in lipsa si mi s-a comunicat intampinarea ContSters184698 ContSters184698 Am introdus in instanta o actiune pentru recuperarea taxei de poluare si am cerut judecarea in lipsa . A fost primul termen (care s-a judecat in lipsa mea) si ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea termenului de depunere a rãspunsului la întâmpinare silviamarin2007 silviamarin2007 Daca nu am depus in 10 zile intampinare la intampinarea institutiei pe care am dat-o in judecata care sunt consecintele? Este obligatorie formularea de catre ... (vezi toată discuția)