avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pretenții comision după reziliere
Discuție deschisă în Executare silită

Pretenții comision după reziliere

Bună seara. În noiembrie 2019 am semnat un contract de exclusivitate cu o agenție imobiliara, pentru vânzarea unui imobil. În ian. 2020, neavând nici un rezultat în afara de deranjul cu telefoanele, am depus o cerere de reziliere a contractului, urmând sa îmi caut singura un cumpărător. În martie 2020 am găsit cumpărător și am făcut tranzacția. Acum agenția are pretenții la comision de aprox. 6000 euro, deși am vândut la 2 luni după ce am reziliat contractul cu ei, unui cumpărător care a aflat de la vecini ca vindem. Întrebarea mea este: mai are dreptul agenția la comision, după reziliere?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:46, 2 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca contractul era reziliat la momentul vanzarii nu datorati comision agentiei.
Ar fi insa indicat sa mergeti la avocat cu toate actele ca sa vada exact despre ce este vorba deoarece dreptul nu este atat de simplu precum pare pentru ca dureaza 4 ani si apoi exista examene de admitere.
Este posibil ca agentia sa nu aiba dreptate si sa incerce sa va ia niste bani fara drept dar fara a se vedea actele de avocat nu se poate trage o concluzie.
Se poate intampla si sa nu intelegeti mecanismul juridic si sa aiba ei dreptate.
De acorc cu colegul.trebuie vazut contractul si găsite posibilități..

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca contractul era reziliat la momentul vanzarii nu datorati comision agentiei.
Ar fi insa indicat sa mergeti la avocat cu toate actele ca sa vada exact despre ce este vorba deoarece dreptul nu este atat de simplu precum pare pentru ca dureaza 4 ani si apoi exista examene de admitere.
Este posibil ca agentia sa nu aiba dreptate si sa incerce sa va ia niste bani fara drept dar fara a se vedea actele de avocat nu se poate trage o concluzie.
Se poate intampla si sa nu intelegeti mecanismul juridic si sa aiba ei dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)
Plata comision fara chitanta ContSters148943 ContSters148943 Cineva mi-a recomandat un agent imobiliar. Initial mi-a spus ca imi va lua comision 1%. Nu am am facut contract pt ca a spus ca poate dura mai mult din cauza ... (vezi toată discuția)
Recuperare comision agentie imobiliare razerul razerul Am intentionat sa-mi cumpar o casa, am gasit-o printro agentie imobiliara, am \"tratat cu agentul respectiv\", am semnat un contract, a durat un un timp ... (vezi toată discuția)