avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... șomaj, indemnizație creștere copil. Salutare, Am o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

șomaj, indemnizație creștere copil. Salutare, Am o cunoștință care primește stimulentul de creștere ...

Salutare,

Am o cunoștință care primește stimulentul de creștere copil și momentan se afla in șomaj tehnic. Firma la care lucrează dorește să o concedieze pe cale amiabila sa zicem, adică să îi ofere 3 salarii, sau sa o bage in șomaj normal.

1. Poate firma sa o bage in șomaj normal daca ea primește stimulentul? Firma nu este in faliment sau altceva.
2. Daca va fi in șomaj normal va mai primi stimulentul?

Mulțumesc și scuze daca mai exista deja acest topic, nu am gasit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 4 Octombrie 2020
1. Concedierea este interzisa pe durata platii stimulentului de insertie.

2. Indemnizatia de somaj nu se poate cumula cu stimulentul de insertie.
Mulțumesc foarte mult pe tru răspuns.
Am înțeles că nu poate fi concediata dar ar putea fi pusă în șomaj normal? Nu cel tehnic.

Cornel Vasile a scris:

1. Concedierea este interzisa pe durata platii stimulentului de insertie.

2. Indemnizatia de somaj nu se poate cumula cu stimulentul de insertie.

Daca nu poate fi concediata , atunci nu poate beneficia de somajul normal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie stimulent insertie pandemie andreea0602 andreea0602 Buna ziua, Va deranjez cu 2 intrebari? 1. Pot fi trimisa in somaj tehnic in conditiile in care sunt sub legislatia stimulentului de insertie ? (Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Concediere Dfg9 Dfg9 Sunt in insertie pina in 05.2020. Angajatorul ma demis conform art 65 si 66 din legea 53/2003. Are voie sa ma concedieze fiind in insertie ? conform OUG nr ... (vezi toată discuția)
Are dreptul angajatorul sa imi inchida contractul de munca in peroada de pandemie? M@M@ M@M@ Are dreptul angajatorul sa ma de a afara si sa imi incheeie contractul acum in situata de urgenta? Pt ca asta a facut! Am contractul din 02.01.2020,si a spus ... (vezi toată discuția)