avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Avem o situatie mai delicata, noi (restul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Avem o situatie mai delicata, noi (restul familiei) ...

Buna ziua,
Avem o situatie mai delicata, noi (restul familiei) nu ne mai intelegem cu "mama", parintii mei sunt divortati, partajul inca nu este facut, cand toti eram plecati de acasa, "mama" a facut un zid in mijlocul casei si a ne-a furat toate electrocasnicele/mobilier, tot, le-a pus in jumatatea ei si nu avem acces la ele, incuie usa de fiecare data cand pleaca, politia spune ca nu este de competenta lor, deci am recurs la judecata.
Avocatul nostru spune ca ar trebui sa facem direct dosar de partaj, unde sa includem si aceasta problema cu furtul de obiecte si privarea accesului in jumatate de casa, am auzit de la alt avocat ca ar fi mai bine sa facem 2 procese separate, dumneavastra ce parere aveti?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:03, 5 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de ce 2 procese ? tatatl dvs trebuia sa ceara partajul. daca tot le-a luat sa ceara sa ii fie atribuite si sa ii dea sulta pt parta lui.
casa se imparte comod in natura ? adica daca tot a tras zid, fiecare parte are tot ce ii trebuie ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu aveti incredere in solutia prezentata, mai cereti o parere. Sau doua. Doua solutii diferite nu inseamna neaparat ca una e gresita, ci inseamna ca sunt proceduri sau riscuri diferite. dar asa, pe cateva cuvinte, noi nu ne putem da seama ce si cum. Cert este ca nu va este clar, poate ar trebui sa cereti clarificari de la avocatul pe care il aveti. Furtul e in drept penal, partajul in civil, sigur lucrurile nu sunt chiar asa cum le-ati descris mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt intre soti divortati ilinca-t ilinca-t sunt divortata si am parasit domiciliu .nu s-a efectuat partajul bunurilor comune pana la aceasta data.momentan fostu sot este plecat din tara , in domiciliu ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune alinaerika alinaerika Daca in incheierea de admitere in principiu instanta a acordat 50% fiecarei parti atat privind bunurile comune cat si pasivul, dar solutia finala a fost ca i-a ... (vezi toată discuția)