avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ca sa ajung la casa parintilor mei, trebuie sa trec ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ca sa ajung la casa parintilor mei, trebuie sa trec prin curtea ...

Ca sa ajung la casa parintilor mei, trebuie sa trec prin curtea matusii mele. Cand au impartit pamantul, tatal meu si matusa mea nu au facut si un drum de servitute in acte. Intre timp tata a decedat, iar matusa, ajunsa la o varsta inaintata, a facut contract de intretinere cu o persoana straina. Ca sa am acces la casa parintilor mei, cum e cel mai bine sa procedez, sa fac drum de servitute? Trebuie masurata bucata pe unde se trece, facut cadastru? Mentionez ca pe acea bucata de drum trec si utilitatile (gaze si apa) si nu am alta cale de acces decat prin curtea ei. De asemenea as dori sa fiu acoperita ca, de exemplu, daca as dori sa vand bucata mea de pamant cu casa, sa beneficieze si viitorii proprietari de libera trecere.
Ce fel de act ar trebui sa fac si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 15:30, 5 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fie mergeți cu mătușa la notar (sau să vină notarul acasă la ea, dacă nu se poate deplasa) și să încheiați un act de servitute. Cel mai bine luați legătura cu notarul mai întâi, expuneți problema pe care o aveți și el/ea trebuie să vă îndrume, să vă zică ce fel de acte vă trebuie pentru servitute. După ce finalizați la notar - mergeți cu actele și înscrieți și la cartea funciară.
Dacă nu dorește pe cale amiabilă, atunci va trebui să apelați la instanțele judecătorești.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cum fac actele la o casa Daniel152 Daniel152 Cum se procedeaza daca intr-o curte traiesc mai multe familii de exemplu 3 si toti sunt frati, mama lor se decide sa le faca acte pe casele lor adica sa ... (vezi toată discuția)
Drept servitute Jenny50 Jenny50 Mama are un teren impreuna cu sora sa(mostenit de la tatal lor), la care am facut separarea (fiecare cu parcela ei) si s-a stabilit drumul de acces intre cele ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)