avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatela exclude dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatela exclude dreptul la mostenire?

Curatela exclude dreptul la mostenire?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:27, 6 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are nicio legatura. Curatorul nu isi pierde dreptul de mostenire, daca are acest drept.

gi-jane2 a scris:

nu are nicio legatura. Curatorul nu isi pierde dreptul de mostenire, daca are acest drept.

Am un băiat de 18 ani bolnav de autism iar pentru a primi indemnizația primaria condiționează sa fie pus sub curatela. Dupa decesul părinților cine vă mosteni apartamentul si alte bunuri daca nu mai are nici o rudă apropiata, va fi numit un curator din oficiu si va face ce voieste el cu bunurile băiatului daca il va duce intr-un centru. Mentionez ca este singurul mostenitor si nu mai are alți frați.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numiti pe cineva tutore pt el, baiatul va mosteneste, dar trebuie sa il reprezinte cineva si sa aiba grija de el in viitor.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
La acest moment, curator puteți fi dvs.

Iar pentru vremea când nu veți mai fi, puteți desemna de pe acum, printr-un act autentic (un act unilateral/declarație sau printr-un testament - ambele revocabile în orice moment, dacă vă razgândiți) o persoană care să fie numită tutore al fiului dvs. (pentru vemea când ambii părinți vor fi decedați).

Și aș gândi și ceva mai departe.
Ce anume vreți să se întâmple cu bunurile pe care fiul dvs. le va moșteni de la dvs. (părinții săi)? Căci el vă moștenește pe dvs. (boala nu-l împiedică). Dar întrebarea este: ce se va întâmpla mai departe, dacă spuneți că el nu ar mai avea „nici o rudă apropiată?”
Aici, puteți lăsa lucrurile în voia sorții. (cu moștenitor comuna, orașul, municipiul, dacă nu o exista vreun alt te miri cine moștenitor legal al fiului dvs. - căci nu știu pe cine anume ați luat ori nu ați în calcul în expresia „rude apropiate”).
Sau mai bine discutați cu un avocat pentru ca, în funcție de situația dvs. de viață, să găsiți împreună cu el cele mai bune soluții. Poate chiar „în cascadă” - planul A, planul B (acte prin care să asigurați întreținerea fiului dvs.)
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela natasav natasav Am depus cerere si actele doveditoare pentru curatela la Judecatoria Barlad acum 8 luni pentru baiatul meu de 19 ani bolnav de autism (cu certificat handicap ... (vezi toată discuția)
Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in romania, locuiesc ... Antonio70 Antonio70 Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in Romania, locuiesc in stare de concubinaj si am un fiu recunoscut. As dori sa fac testament lasand bunurile ... (vezi toată discuția)