avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Politia recunoaste, eu raman cu paguba?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Politia recunoaste, eu raman cu paguba?

Buna ziua! Acum cateva luni am primit o amenda pt lipsa rovinieta intr un loc in care nu am fost. Am facut cerere de chemare in judecata, am cerut probele lor ,poze, video iar dupa ceva timp am primit o intampinare a politiei, prin care recunosc ca procesul verbal este eronat , netemeinic, dar cer cf art 454, scutirea de la orice plata deoarece au recunoscut de la primul termen ca au gresit. Vreau sa mi recuperez banii de amenda , pe care am platit o totusi, banii pt taxa de timbru, posta , etc. Nu mi se pare normal sa greseasca , iar daca a gresi e omeneste , sa plateasca. Nu pun ziua libera de la munca si stresul si discutiile din casa , cand m a intrebat sotia ce cautam in afara Bucurestiului la 2 noaptea. Am inteles ca trebuie sa depun o cerere prin care sa cer toate astea, dar nu stiu deloc cum trebuia formulata. Va rog frumos sa ma ajutati, sa mi spuneti ce ar trebui sa cer. Va multumesc!!
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
David 2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:33, 6 Octombrie 2020
puteti solicita prin instanta toate aceste lucruri
Va multumesc! Desi ei au invocat acel articol 454 si vor sa fie scutiti de orice cheltuiala pt faptul ca au recunoscut de la inceput? Si se numeste cerere? Ca intampinare nu cred ca e.
Si mai platesc iar taxa de timbru de 20 de lei? Va multumesc!

Antoanela Geaman a scris:

puteti solicita prin instanta toate aceste lucruri

Nu mai platiti taxa, insa trebuie sa fiti realist ca nu sunt sanse reale sa primiti cheltuieli de judecata in situatia prezentata. Va inteleg stresul, stiu ca va simtiti nedreptatit, insa daca a recunoscut cel mai tarziu la primul termen de judecata, nu pot fi obligati la cheltuieli. Exceptand, desigur, ca i-ati fi pus in intarziere, ceea ce nu se intampla, in mod obisnuit in domeniul aratat de dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata incerta si neexigibila .cum cere debitorul cheltuieli si ce cheltuieli poate cere ? ioanapsy ioanapsy Un fost furnizor cere in instanta o somatie de plata pe OG 5/2001 pentru o datorie din 2004 , fara sa specifice numarul si data facturii , prezentand-o \"sold ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si cheltuieli de judecata danic danic Buna ziua, Va expun o speta legata de o contestatie la executare: Contestatorul era girantul unui imprumutat care nu si-a achitat datoria, iar ... (vezi toată discuția)
Cerere amenda judiciara mirelastc mirelastc Poate sa-mi spuna si mie cineva cu cat se timbreaza cererea de amenda judiciara(in cazul in care se timbreaza) si cand trebuie depusa in instanta? Adica ... (vezi toată discuția)