avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sprijin financiar telemunca in perioada starii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sprijin financiar telemunca in perioada starii de alerta

Se acorda cei 2.500 lei sprijin financiar pentru telemunca si in perioada starii de alerta sau numai pentru ce a fost in perioada starii de urgenta?
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
Andrei_B3001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrei_B3001 , utilizator 17:54, 6 Octombrie 2020
De ajutor beneficiază doar firmele care au avut salariați cu minim 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență și au raportat asta în Revisal.

Senatul a adoptat cu amendamente, OUG 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul pandemiei de COVID-19, astfel că prevederile referitoare la ajutorul acordat telesalariaţilor sunt extinse şi pentru starea de alertă.

In data de 14.09.2020 Proiectul Legii aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă a fost înregistrat la Camera Deputaţilor pentru dezbatere, for decizional în acest caz.
În caz că Andrei_B are nevoie de traducere:

Pe viitor, s-ar putea ca de acest sprijin financiar să beneficieze și firmele care au avut telesalariați pe timpul stării de alertă. Deocamdată, propunerea de lege care prevede modificarea în acest sens a trecut doar de Senat. Mai trebuie votată de deputați, promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial ca să producă efecte.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare art 6 oug 132/2020 LaurentiuCulea LaurentiuCulea In data de 19,11,2020, Camera Deputatilor a avizat favorabil unele amendamente aduse OUG 132/2020, printre care la art 6 se face precizarea ca se vor acorda ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cei care au lucrat in perioada de urgenta și de alertă ... Popovici Alina Popovici Alina Buna ziua, cei care au lucrat in perioada de urgenta și de alertă în regim de telemunca , pot beneficia de un ajutor de la stat ? As dori sa știu ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare. luna septembrie intrăm în 75%, cu toate ... Andrei19899 Andrei19899 Am si eu o intrebare. Luna septembrie intrăm în 75%, cu toate că avem de lucru. Adică lucram de luni până joi. Se dăduse o lege precum ca statul da ... (vezi toată discuția)