avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta. O companie ...

Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta.
O companie pentru care am lucrat pana acum 2 ani, intentioneaza sa ma actioneze in instanta pentru recuperarea unui prejudiciu material, Acum mai bine de 5 ani, in urma unui audit extern, compania a fost amendata de catre un partener cu o suma considerabila; fostul meu angajator, s-a hotarat dupa 5 ani de la inchiderea raportului de audit, sa imi imputa o parte din suma.
Eu detin dovezi ca angajatorul nu era strain despre documentatia prezentata la audit, documentatie care nu era deloc in regula...
Dupa 5 ani de la inchiderea raportului de audit, mai ma pot actiona in instanta, nu exista prescriptie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Andrei 1990 , utilizator 09:06, 11 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Legii nr.62/2011, angajarea raspunderii patrimoniale se face în termen de 3 ani de la data producerii pagubei.
Va multumesc, dar daca totusi,a actioneaza in instanta, ce se poate intampla? Le este respinsa actiunea ?
Daca s-a depasit termenl de mai sus se poate invoca prescriptia actiunii.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De când curge termenul pentru prescripția răspunderii patrimoniale a salariatului: de la data nașterii dreptului la acțiune sau de la data producerii faptei? Brandon1983 Brandon1983 Buna ziua. Stiu ca termenul pentru prescriptia raspunderii patrimoniale este de 3 ani, dar intrebarea mea este: De cand curge acest termen? De la data nasterii ... (vezi toată discuția)
Restituire diurna necuvenita Laura Ioana Laura Ioana Buna ziua, Am primit o notificare din partea aganajatorului ca trebuie sa restitui o suma - diferenta intre contravaloarea diurnei maxime legale ( cf HG ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu noa noa Care este baza legala pentru ca o societate sa-si recupereze prejudiciul facut de un fost salariat? (vezi toată discuția)