Buna. Am o problema cu tata. Mami a decedat in urma cu doi ani, iar el rea sa faca succesiunile. Mi-a zis mie si sorei mele ca trebuie sa platim cota parte din cheltuieli (3/16 de fiecare). Pe langa asta ne-a zis ca va trebui sa ii platim si cota parte din cheltuieli(gaz, apa, curent, impozit) chiar daca noi nu stam acolo. Sora mea are 30 de ani si s-a mutat de 3 ani, iar eu practic am fost dat afara din casa. Sta doar el acolo cu prietena. Chiar trebuie sa ii platim noi gaz si curent daca nu stam acolo?
Avem doua cladiri una langa alta, din care una este data in chirie de unde vin lunar 200 de euro...el zice ca doar lui ii apartin...asa e?
Avem si o casa la tara care inca nu este terminata. Ce obligatii vom avea noi cu sora mea dupa ce face tati succesiunile...ce se intampla in caz ca unul dintre noi nu este de acord. Noi doi impreuna cu sora am avea 6/16 iar tata 10/16...chiar poate sa faca ce vrea el? Adica el vrea sa vanda casa aia , dar noi nu....ce putem face?
Mama are masina pe numele ei...cu aia cum se pocedeaza? Pe langa asta avem o bunica, care este bolnava (Altzaimer) si vrem s-o internam intr-un centru medical....dar el nu vrea ca buni are pensie de 18 milioane....E bunica din partea mamei noastre.
Tin sa precizez ca mama a lasat in urma un testament in care chir scrie ca nu crede ca este valabil fiind doar semnata de ea si scrisa de mana ei(nu etse facuta la notar). In acel testament ea scrie ca vrea ca partea ei din casa de la oras sa se imparta intre min sora mea, iar partea ei din casa de la tara sa imi ramana mie. Are acest act vreo valabilitate???
Am 20 de ani...stau in chirie si lucrez ca sa imi pot plati facultatea ca nu primesc decat pensia de urmas in urma maemi care este undeva la 300 lei..Ajutati-ma va rog :(
Dupa cum descrieti situatia cred ca veti face dezbaterea de succesiune si partajerea masei succesorale la instanta. Am impresia ca si la notariat taxele sunt tot mari; la instanta insa, tinand cont de veniturile pe care le aveti veti putea beneficia de scutire/ reducere a taxei de timbru.
E bine sa luati legatura cu un avocat, sa-i spuneti exact ce doriti dvs.si sora.
In cazul in care i se atribuit tatalui imobilul cu obligatia de a plati sulte, si n-o va face de buna voie, atunci aveti posibilitatea sa cereti executarea silita.
succes