avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Date eronate in titlul de proprietate Buna ziua! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Date eronate in titlul de proprietate Buna ziua! Titlul meu de ...

Date eronate in titlul de proprietate


Buna ziua!
Titlul meu de proprietate pe terenul din jurul casei are trei suprafete incadrate diferit: curti constructii, teren arabil si fanate. Din parcela de curti constructii "s-a luat" o parte iar in cea de fanate s-a adaugat. Din pix. Schitele de la primarie sunt corecte geometric, insa calculul suprafetei este gresit, facut "sa dea" o valoare mai mica a curtii, care (pentru a iesi suprafata totala) s-a adaugat la fundul terenului, la parcela de fanate, si ea, de asemenea, calculata cu eroare. Deci s-a luat din aria curtii si s-a pus la capatul terenului fara a se respecta laturile masurate in teren. Procesul verbal de primire atesta valorile reale.

Cum poate fi indreptata aceasta eroare? E suficient sa inaintez o cerere de indreptare a erorii direct la primarie? Este nevoie de actiune in instanta?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
cocoon, utilizator

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara-cum pot rezolva problema? emilpetre67 emilpetre67 Iata problema mea: Dupa moartea mamei in 2006 (tatal mort in 1992) am deschis actiune de partaj cu cei 2 frati, ramanand la final (in afara de altele) cu ... (vezi toată discuția)
Nr parcela gresit in contract de vanzare cumparare ThomasT6 ThomasT6 Buna ziua, Revin intr-o pb mai veche. Detin un teren achizitionat in 1997 pe care am construit un spatiu comercial (provizoriu). Pana in vara a functionat in ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru modificarea (rectificarea) titlului de proprietate Ion Munteanu Ion Munteanu Buna ziua, De curand mama a deschis o actiune in instanta pentru modificarea (rectificarea) titlului de proprietate in care titular este bunicul (decedat) ... (vezi toată discuția)