Tata decedat. Exista certif. most . cu sotia supravietuitoare = 1/2 + 3/4 iar cei doi copii, au cota de 3/4. A decedat si mama. cum se face calculul? Cum va aparea in certificatul de mostenitor, ca in final cota tatalui + cota mamei = 1/2 pentru fiecare copil.. Am citit tot felul de postari, dar nu am inteles cum se face. Am facut , inclusiv schema cu cercul. Ceva, fac gresit. Multumesc
multumesc. Calculand si refacand calculele, am ajuns in final la acest rezultat. Ideea este daca, in certificatul de mostenitor, dupa ultimul parinte decedat, se vor mentiona, atat cota dupa tata cat si cea dupa mama sau numai cea de pe mama; tinand cont ca in certif. dupa tata apare cota de 3/4 , nu stiu cum va aparea in certif. dupa mama. Adica, se vor trece ambele cote: cea dupa tata + cea dupa mama, sau numai cota dupa mama.
Dvs dezbateti acum succesiunea dupa mama. Deci masa succesorala dupa mama va consta in cota de 5/8.
In cuprinsul certificatului de mostenitor, se va detalia modul de dobandire al acestei cote de 5/8.
Veti vedea la momentul potrivit, cand veti ajunge la notariat.
La final, actele dvs de proprietate vor fi cele 2 certificate de mostenitor: dupa tata si dupa mama.