avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Sunt divorțat de 9 ani, copilul mi- a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Sunt divorțat de 9 ani, copilul mi- a fost încredințat ...

Bună ziua! Sunt divorțat de 9 ani, copilul mi- a fost încredințat spre creștere și educare. Acum, la 18 ani împliniți în luna februarie, este student. Mama lui nu ar trebui să-i plătească un "ajutor de studii" sau alocație?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:21, 7 Octombrie 2020
Copilul are dreptul la pensie de intreţinere din partea părinţilor, pe perioada studiilor cu frecvenţa la zi, până la terminarea studiilor,dar nu mai mult de vârsta de 26 de ani. Cererea pentru obligarea mamei la intreţinere trebuie să o facă copilul major, în nume propriu şi mama datorează pensia de intreţinere de la data înregistrării acţiunii la judecătorie. Şi dvs. datoraţi întreţinere copilului dvs., în aceleaşi condiţii, numai că dvs. o faceţi în natură.
Daca copilul.se afla la facultate are dreptul de a solicita el personal pensie.
Trebuie deschis proces cat mai repede dacă are nevoie de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind pensia de intretinere pentru copil florinm. florinm. Buna ziua! Doresc, daca se poate, sa primesc o lamurire la urmatoarea problema : un proces de divort din anul 2003, in care se cere. pe langa desfacerea ... (vezi toată discuția)
Alocatie parinte student pentru copil major barta_andras barta_andras Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca un parinte (care este obligat la plata alocatiei pentru copil major pana la finalizarea studiilor sau implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Mai primesc pensie alimentara? de unde? ionescu222 ionescu222 buna seara!! ma numesc ana am 19 ani si tocmai am terminat clasa axIIa. parintii mei sunt divortati de 10 ani, de atunci eu fiind incredintata tatalui meu. ... (vezi toată discuția)