avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare de divort pierduta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare de divort pierduta

Buna ziua,

Mama mea este in situatia de a depune dosarul de pensionare,problema este ca i se cere o hotarare de divort, pe care a pierdut-o.
A fost la judecatoria sectorului 6 sa se intereseze ce are de facut, in prima parte pare simplu, trebuie sa depuna o cerere pentru eliberare, dar trebuie sa stie nr de dosar al procesului de divort, lucru pe care nu-l cunoaste.
Singurele informatii pe care le avem sunt: locul procesului a fost in Bucuresti( posibil judecatoria sectorului6), stim cu aproximatie anul divortului '84-'86 si am reusit sa facem rost de un duplicat al certificatului de casatorie, fostul sot a decedat intre timp. La primaria de unde am luat duplicatul certificatului de casatorie, ni s-a spus ca nu au hotararea de divort.
Ce ar fi de facut ca sa intram in posesia hotararii de divort?
Am discutat cu un avocat si mi-a spus ca nu are cu ce sa ma ajute,problema fiind una administrativa si nu e vorba de un proces.
Va multumesc anticipat pentru un raspuns!

Cu respect,


Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2020
PuiuAdrian1242, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:42, 8 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Efectuati o solicitare, in acest sens, la ARHIVA CIVILA.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va poate ajuta un avocat sau, daca doriti singuri, cereti sa cercetati dosarele introduse in acea perioada pana identificati nr. de dosar.
Luati registrele si le verificati pagina cu pagina, rand cu rand pana va gasiti numele.

Ganditi-va totusi daca nu ati folosit acea hotarare la un moment dat undeva, poate o identificati acolo. Poate la un act, la un partaj, ceva.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2020
Liliana Gradinaru, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-un caz aproape identic eu am obtinut numarul si data sentintei de divort si Judecatoria emitenta de la serviciul de stare civila al primariei unde mama mea s-a nascut ( toate modificarile in starea civila a unei persoane , de la nastere pana la deces , sunt evidentiate in registrul de stare civila la locul nasterii ) . Fiind stare de urgenta , am trimis pe e-mail cererea , precum si actele de identitate scanate , si am primit raspuns tot pe e-mail , in 5 - 6 zile . Cu aceste date obtinute , va puteti rezolva problema .
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2020
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - nu se poate găsi act divorț Deim0s Deim0s Bună seara! Am o întrebare legată de o succesiune. Mama a murit acum scurt timp și am inițializat procedura de succesiune după ea. Eu sunt fiul din cea ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort ileana1 ileana1 stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune ivenia_ana ivenia_ana Buna ziua.Bunica mea a murit in urma cu 2 ani,ea fiind coproprietar al unui apartament(proprietar fiind mama mea).Pentru succesiune am nevoie de actele de ... (vezi toată discuția)