avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am dat avans in euro pentru o casa si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am dat avans in euro pentru o casa si restul urmand ...

Buna ziua, am dat avans in euro pentru o casa si restul urmand prin banca. Problema este ca proprietarul zice ca restul sumei din banca trebuie actualizat la cursul semnarii, adica se mai adauga
peste 1000 ron , desi in precontract nu sunt stipulate nici o adaptare la curs si nici dobanzi. Este legal asa ceva? Zic ca ramane la plata exact suma stipulata nu altceva, nu sunt de acord sa platesc mai mult. A doua problema este ca pt dosarul la banca a trebuit sa se faca receptia 100% , ca era partiala, am platit toate documentele la arhitect, isc, primarie.....etc..... dar nu am primit chitante de la el. Ce probleme pot avea cu acest vanzator si ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:24, 20 Octombrie 2020
Nuuu, in euro normal! Doar ca vanzatorul vrea sa calculeze suma ramasa la plata la cursul euro de acum, nu la cel stabilit acum 2 luni cu care a fost de acord.
răspunsul meu nu s-a vrut ironic, ci ilustrativ.
de asemenea, nu am intenționat să supăr.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate ... Torx Torx Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate de vanzator in care este stipulat pretul vanzarii \"X\" EUR in echivalent lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu promisiune de vanzare-cumparare, legea 112 Nelutus Nelutus Buna ziua, as avea o intrebare intrucat sunt intr-o situatie neplacuta: in luna aprilie anul acesta am facut o promisiune de vanzare-cumparare la notar ... (vezi toată discuția)