avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am achizitionat un apartament la etajul 4 la sfarsitul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am achizitionat un apartament la etajul 4 la sfarsitul lui iulie ...

Am achizitionat un apartament la etajul 4 la sfarsitul lui iulie 2020, desi am intrebat vanzatorii daca sunt probleme cu infiltratiile de pe acoperis au spus ca totul este in regula si nu sunt probleme. Tavanul era varuit proaspat, curat si nu am observat nicio problema.Ei au specificat ca e proaspat renovat.Acum cand a venit toamna si ploile torentiale am avut parte de o foarte mare surpriza. In bucatarie curge apa din tavan aproape ca de la robinet. Am o cale legala pentru asa ceva? Cum fac sa instiintez vanzatorul?
Intentionez sa merg la notarul cu care am incheiat contractul, sa fac o cerere la asociatie prin care sa le aduc la cunostiinta problema si o atentionare scrisa de mana pe care sa o inmanez vanzatorului.
Ma mai sfatuiti sa fac ceva? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cipri28 , utilizator 18:59, 9 Octombrie 2020
Inteleg ca dumneavoastra nici nu ati citit ce am scris eu, eu locuiesc de doua luni aici. Cam exagerata afirmatia cum ca terasa a fost buna si s-a stricat. Vecinii mi-au confirmat ca vanzatorul a facut de mai multe ori renovari in apartament. Am intrebat vecinii despre eventualele probleme insa nu pe cei de la etajul 4 care sunt de fapt 2 familii si una dintre ele e prietena cu vanzatorii (mai bine ca nu am intrebat), am intrebat la etajul 3 daca au auzit de probleme pe bloc si au raspuns ca nu imi pot da un astfel de raspuns pentru ca nu stiu. La asociatie raspunsul a fost ca exista sarpanta dar nu li s-a facut nicio notificare cum ca sunt probleme. Astazi a venit presedintele de asociatie sa constate cele spuse de mine si inginerul cu care a venit a spus clar ca structura tavanului e intr-atat de afectata incat ar fi imposibil cu doua ploi torentiale (fix atat am prins) sa se ajunga la acel stadiu.

Eu consider ca am toate motivele sa dau vanzatorul in judecata lucru confirmat atat de notar cat si de presedintele de asociatie. Insa nimeni nu mi-a raspuns la intrebare, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
Cipri28, utilizator
Exact ce ati facut azi cu inginerul care a spus imediat ca tavanul este afectat trebuia sa faceti inainte de cumparare.Nu era nici un viciu ascus.Se vedea imediat.Dumneavoastra ati urcat sa vedeti in ce stare e sarpanta?Nu vreau sa va necajesc dar cu asta va veti confrunta la procesul pe care vreti sa il descideti.Nu trebuia sa vedeti ce aveti deasupra capului?
Pai am vazut, arata normal, o sarpanta. Aveti impresia ca am stat cu lumanarea ghemuit sa identific toate gaurelele? Inginerul normal ca a vazut astazi, nu e logic? E plin de apa pe tavan. Cand am cumparat eu apartamentul era vara, nu ploua si tavanul era alb ca laptele, era dupa varuiala. De unde sa imi dau eu seama ca va fi cu probleme?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevedere in contract vc a existentei unei sarpante construita fara avize justinesiclea justinesiclea Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament situat la ultimul etaj. Deasupra apartamentului, pe terasa blocului proprietarul actual a construit acum trei ani o ... (vezi toată discuția)
Sarpanta fara autorizatie andrei83 andrei83 Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de un acoperis fara autorizatie existent pe terasa unui bloc de locuinte. Si anume, am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)