avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... facilitati angajare absolvent studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

facilitati angajare absolvent studii superioare

sunt proaspat absolvent al facultatii de drept din brasov, si am fost la un interviu legat de angajarea pe post de consilier juridic la o societate de consultanta juridico-economica. am doua intrebari:
1. am citit legea 76/2002, unde spune ca se acorda, inconditiile legii(adica sa fii inscris la somaj etc) o facilitate angajatorului ptr angajarea de proaspeti absolventi a unei sume egale cu salariul minim pe economie, cu titlu de remuneratie ptr angajat. pe internet, am gasit aceasta lege comentata intr-un articol unde spune ca daca esti absolvent de studii spuerioare primesti 1.5 din sal min pe ec. in lege nu am gasit prevederea asta, ma puteti ajuta? am sa las si adresa de web unde am gasit informatia: [ link extern ]

2. o societate comerciala de consultanta juridica poate reprezenta clientii sai, pers juridice, in instanta in baza contractului incheiat intre societate si acestia?auzisem de un conflict intre consilieri si avocati, puteti sa imi dati mai multe detalii?
va rog, daca se poate urgent (va trebui sa dau raspuns privind angajarea )
Cel mai recent răspuns: ContSters19832 , utilizator 08:55, 20 Iulie 2006
Cosilierul juridic poate reprezenta persoana juridica cu care a semnat un contract de munca, dar in baza unei procuri iar tu ca debutant poti reprezenta interesle firmei doar in prima instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari si interpretari legate de facilitatile acordate angajatorilor conform cu legea 76/2002 colonelu colonelu Se dau urmatoarele texte din legea 76/2002 text actualizat pina la data de 01.01.2006 . Sper ca nu sunt si alte modificari de atunci Art. 80. - (1) ... (vezi toată discuția)
Angajarea consilier juridic arela arela ce facilitati are un angajator in cazul in care angajeaza un cosilier juridic debutant peste 45 de ani, in ce lege se stipuleaza acest lucru. (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)