avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna, Am fost casatorita timp de 7 ani si am ramas cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna, Am fost casatorita timp de 7 ani si am ramas cu o fetita ...

Buna,
Am fost casatorita timp de 7 ani si am ramas cu o fetita in urma divortului la notar. Pentru ca situatia a fost dificila si a degenerat am declarat la notar, unde am fc divortul, ca eu ma ocup de fetita si el sa plateasca doar 250 lei, atat scrie.
El este plecat in uk, il pot da in judecata pt pensie alimentara sau nu mai am ce face?
Cand ne am despartit am vb sa contribuie si el cu ce poate, dar el poate doar cu 300 lei, imi este foarte greu financiar si as vrea sa stiu daca il pot ataca in instanta chiar daca nu fc cenituri in ro ci in uk
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:32, 10 Octombrie 2020
Puteti solicita aici in instanta majorarea pensiei alimentare si se vor lua in calcul veniturile din UK putand fi executat acolo.ideal ar fi sa cosultati un avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era bine sa fi făcut divorțul la instanta daca va interesa pensia.
Acum este o situatie complicată si va fi un proces lung cu deznodământ incert.
Trebuie sa dovediți ce venituri are in UK.
L am crezut cand a zis ca va paryicipa de buna voie ca e si copilul lui.... Nu se verifica automat veniturile din uk? Noi nu mai vb si nu stiu cum sa i aflu veniturile.....

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Era bine sa fi făcut divorțul la instanta daca va interesa pensia.
Acum este o situatie complicată si va fi un proces lung cu deznodământ incert.
Trebuie sa dovediți ce venituri are in UK.

Veniturule daca eu nu le pot dovedi se afla in instanta?

Antoanela Geaman a scris:

Puteti solicita aici in instanta majorarea pensiei alimentare si se vor lua in calcul veniturile din UK putand fi executat acolo.ideal ar fi sa cosultati un avocat

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu vorbiți cu tatăl copilului e foarte grav pentru că cel care are de suferit este copilul. Instanța de judecată din România nu are competență în Marea Britanie să solicite de acolo angajatorului veniturile salariale.

Eu va sfătuiesc ca pentru interesul copilului, să refaceți relațiile de comunicare cu tatăl copilului. Cel care va avea de câștigat este copilul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in romania alexandraIoana1980 alexandraIoana1980 buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean britanic. Avem un copil minor. Iar din pacate urmeaza sa divortam. Casatoria a fost efectuata in uk, inregistrata si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara andreea_sebestyen andreea_sebestyen Buna ziua, sunt divortata la notar din 2015 atunci am stabilit o sumă fixă de 250 de lei pe care fostul sot trebuie sa o plateasca lunar dar sa specificat ... (vezi toată discuția)
Stabilirea pensiei alimentare a minorului nuky nuky fetita mea are 7 ani,sunt divortata cu sentinta definitiva si irevocabila,din 2008,sotul meu cetatean roman cu rezidenta britanica(la fel ca mine si fetita)a ... (vezi toată discuția)