avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafata utila mai mare decat in acte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafata utila mai mare decat in acte

Buna ziua.
Doresc sa cumpar un apartament cu 3 camere de la un prieten prin credit ipotecar. Apartamenul a fost cumparat de catre el din stadiul de constructie. Practic a cumparat o garsoniera si un apartament cu 2 camere pe care le-a unit, rezultand apartamentul cu 3 camere in cauza. In urma concatenarii celor 2, apartamentul s-a ales cu 2 balcoane lipite si unite (~6mp dupa unire). Dezvoltatorul cand a facut cadastrul a uitat sa treaca 6mp la balcon, in schimb a trecut 3mp cum au la majoritatea apartamentelor. In schita cadastrului arata totul bine (sunt chiar 2 usi ce duc pe balcon exact ca in realitate) doar ca scrie 3mp in loc de 6. Contractul de vanzare cumparare intre prietenul meubsi dezvoltator arata 67mp desi trebuiau sa fie 70mp.
Intrebarea mea este: daca eu cumpar mai departe prin credit ipotecar, ce probleme pot avea pe viitor daca in realitate suprafata totala este mai mare decat in acte?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:28, 10 Octombrie 2020
trebuie rectificat.consultati un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cadastru 1919Claudiu 1919Claudiu Buna ziua, Am urmatoarea problema : Acum 12 ani am cumparat un apartament cu 3 camere in berceni la etajul 10. Doresc sa vand apartamentul si am ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun w_v_w_v w_v_w_v Buna ziua In blocul unde locuiesc exista 3 scari unite.si 2 etaje fiecare. Primele 2 sunt in linie drepta iar cea de-a 3 scara este unita de cea de-a 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. un prieten a platit avansul pentru un apartament care ... Maria Popovici Maria Popovici Buna ziua. Un prieten a platit avansul pentru un apartament care ar fi trebuit sa fie finalizat la data de 20.04.22. Stadiul blocului nu a avansat foarte mult ... (vezi toată discuția)