Buna ziua. Un prieten a platit avansul pentru un apartament care ar fi trebuit sa fie finalizat la data de 20.04.22. Stadiul blocului nu a avansat foarte mult de cand s-a facut plata iar dezvoltatorul a inceput sa il sune sa il preseze cu subintelesuri sa renunte la apartament (mentionez ca el o sa achizitioneze apartamentul prin credit ipotecar).
In urma unor discutii in care dezvoltatorul nu a fost deloc prietenos, acesta i-a zis in repetate randuri ca el nu stie cand ca termina blocul ca are deja probleme cu cateva ap de 2 camere pe care le-a unit si a facut ap de 4 camere, ca nu are nu stim exact ce autorizatie dar concluzia a fost dezvoltatorul nu stie cand o sa livreze apartamentul, ca nu isi asuma nici un termen. El a vandut doar cateva ap in bloc cu credit, restul ap sunt cumparate cu cash si aparent el va presa toti cumparatorii cu credit sa renunte la apartamente neplatind nici o dauna.
Intimidare maxima!
Intrebarea mea este...oare se poate rezilia antecontractul mai devreme de data scadenta din cauza faptului ca dezvoltatorul nu si a respectat termenul de predare si prietenul meu isi poate primi, cf antecontractului dublul avansului? Sau ar trebui sa astepte pana in aprilie cand clar nu i se va preda ap si sa vada atunci ce se va intampla?
A mai trecut cineva prin situatii asemanatoare? Nu am vrea sa apelam la un avocat sa incepem un proces ca nu stim cati ani va dura asta....
Daca nu vreti sa apelați.la av dar riscati sa pierdeti un avans de câteva mii de euro l atunci in mod .cert o să rezolvati problema cu sfaturi de pe net.Succes.