avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema! Mama mea a cumparat o casa fiind despartita de tata ...

Buna ziua! Mama mea a cumparat o casa fiind despartita de tata dar nu si divortata,tata a decedat intre timp,iar fratele nu vrea sa faca succesiunea.
Intrbarea este daca mama poate sa imi treaca jumatatea ei de casa la care mai are dreptul , fara succesiune?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:40, 11 Octombrie 2020
dacă erau căsătoriți este bun comun.deci fratele are drept.fara succesiune nu se poate.puteti rezolva prin instanta
Mama mea a cumparat o casa fiind despartita de tata

de cat timp erau despartiti, din ce bani a cumparata casa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)
Pentru succesiune cristian04 cristian04 Buna seara! As avea si eu o intrebare.In primul rand sa va povestesc cum sta treaba Bunica mea le-a facut act de vanzare-cumparare la o casa cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)