avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuplu despărțit, numele copilului cu alt tată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuplu despărțit, numele copilului cu alt tată decât soțul mamei

Bună seara. Încerc să găsesc soluții pentru problema mea, dar nu sunt lămurită deloc. Sunt căsătorită cu o persoana privata de libertate. A trecut un an de când suntem despărțiți. Între timp mi-am făcut alta relație. Am aflat de curand ca sunt însărcinată. Am înțeles ca și dacă divorțez, nu pot trece copilul pe tatăl biologic, decât după 300 de zile. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:43, 11 Octombrie 2020
Dacă sunteți căsătorită cuopilul e prezumau al soțul.se rezolva doar prin instanta prin contestarea payernitatii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa rezolvați problema pas cu pas.
Primul pas este formularea cat mai urgenta a cererii pentru desfacerea casatoriei pe calea instantei se judecata.
Al doilea pas il faceti dupa ce se naste copilul si se eliberează certificatul de nastere al acestuia, prin formularea in instanta a unei cereri pentru tagada paternitatii, prin care veti demonstra ca este imposibil ca fostul sot sa fie tatal copilului.
Contactati un avocat care sa va sprijine in acest demers pentru finaliza procesele rapid.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa nasterea copilului puteti tagadui paternitatea dar o sa va coste mult.
Si daca nu vreti sa divortati se poate tagadui paternitatea minorului.
Daca o.sa aveti avocat angajat o sa va consilieze juridic in concret si dupa ce veti înțelege intreaga situatie veti putea acționa.
Daca vreti sa divortati ar fi bine sa va grăbiți.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca divortati repede si va si recasatoriti imediat, veti avea un copil nascut in casatorie si aveti sanse mari sa inregistrati copilul pe numele sotului, tata biologic
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,va rog frumos sa ne indrumati ,asteptam o fetita sa ... Bogdanelu Bogdanelu Buna ziua ,va rog frumos sa ne indrumati ,asteptam o fetita sa se nasca in urmatoarea luna..doar ca partenera este inca in proces de divort,in Romania ,cum ... (vezi toată discuția)
Actiunea de tagada paternitate macoalex macoalex buna ziua! doresc sa va relatez un caz...o femeie ,care era casatorita ,dar era separata de cativa ani de sotul ei, a dat nastere unui copil cu un alt ... (vezi toată discuția)
O situatie complicata, in care am nevoie de sfaturi, nu de a fi judecata bianca26 bianca26 buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea problema. de mai bune de 4 luni sunt despartita in fapt de sotul meu, ulterior acestei despartiri fiecare dintre noi ... (vezi toată discuția)