avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la distanta Este posibil ? Eu am domiciliu de 5 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la distanta Este posibil ? Eu am domiciliu de 5 ani in ...

Divort la distanta
Este posibil ? Eu am domiciliu de 5 ani in uk, sotia in Romania. Suntem amandoi de acord sa terminam casatoria. Se poate face fara ca eu sa ma deplasez in tara ? Si daca da, care e procedura?Daca are cineva timp sa imi spuna pas cu pas as aprecia mult; ce acte are nevoie ? Trebuie sa trimis ceva de la notar de aici din Anglia ? Va multumesc, Gabriel
Nu puteți divorta decat la instanta daca nu vreti sa veniți în România.
Va angajati avocat și rezolvati divortul.

La notar puteți divorta doar daca veniți in tara.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ok, la distanta gen se poate si in lipsa, nu ? Gen ma citeaza la adresa de unde stau in Anglia si daca nu ma prezint sau nu imi angajez avocat, ii da castig de cauza sotiei si desface casatoria ?? Sau cum merge ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu puteți divorta decat la instanta daca nu vreti sa veniți în România.
Va angajati avocat și rezolvati divortul.

La notar puteți divorta doar daca veniți in tara.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București

Gen, puteti si asa, dar va dura mai mult. Trimiteti macar intampinare in care sa scrieti ca sunttei de acord cu divortul, dar ca nu va puteti prezenta, dat fiind ca sunteti in strainatate.
Daca nu va angajati nici unul avocat procesul va dura un an sau chiar si mai mult daca nu cumva se va bloca si sa rămâneți nedivortati.
Divortul desi este un proces simplu pentru avocati este adesea dificil pentru cei care nu au deloc noțiuni de drept.
Ideea cu avocatul.era tocmai aceea de a va simplifica existenta si nu de a o complica.
Probabil ca procesul.are costuri precum la notar desi procedura este mai complicata la instanta.Depinde cât de repede va fi necesar sa se miște avocatul pentru a finaliza divortul. Un divorț fara graba nu costa mult.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se gasesc variante daca înțelegeți sa va angajați av,Nu va fi nevoie sa va deplasati în țară.am avut astfel de situații frecvent se rezolva cu condiția să faceti si dvs ceva demersuri ,o sa fie nevoie de o procura la consulat și bineinteles sa fiti dispus să cheltuiți pt rezolvarea problemei.Luati legatura cu un consultant pt a va evalua costuri,durata ,acte etc.

Alte discuții în legătură

Cerere apel divort procura speciala fldan fldan Cererea de apel pentru un proces de divort se poate semna de catre avocat in numele clientului, introduce si sustine prin imputernicirea avocatiala sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa ContSters46325 ContSters46325 Locuiesc in strainatate. Dupa un an sunt in divort. Din pacate! Avocatul meu a primit de la mine o procura prin care sa ma reprezinte in toate cazurile ... (vezi toată discuția)