avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la distanta Este posibil ? Eu am domiciliu de 5 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la distanta Este posibil ? Eu am domiciliu de 5 ani in ...

Divort la distanta
Este posibil ? Eu am domiciliu de 5 ani in uk, sotia in Romania. Suntem amandoi de acord sa terminam casatoria. Se poate face fara ca eu sa ma deplasez in tara ? Si daca da, care e procedura?Daca are cineva timp sa imi spuna pas cu pas as aprecia mult; ce acte are nevoie ? Trebuie sa trimis ceva de la notar de aici din Anglia ? Va multumesc, Gabriel
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca sunteti genul care doriți să aveti întotdeauna dreptate.Se poate si fara procura dar mai rar poate ar fi bine sa spuneti utilizatorilor ca exista si această posibilitate.La j5 de ex,se solicita procura si da am avut destule astfel de dosare.

Antoanela Geaman a scris:

si eu am avut multe cazuri in care o parte avea domiciliul in UK si se poate fara procura, doar cu delegatia avocatiala.
Prin urmare primul pas este sa angajati un avocat sa va reprezinte. daca sotia este de acord cu divortul se rezolva de la primul termen.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg de ce are dislike-uri la comentarii distinsul coleg Niculescu în contextul în care la divorț prin acord se solicită procură, deci are dreptate!
Desigur, când se solicită desfacerea din culpă și nu se ia act de acord, este suficienta imputernicirea avocatiala si dovada ca reclamantul domiciliaza in strainatate
Nu se mai cere de instante procura pe noua lege.Acest lucru l-am constat eu, dar, aceasta nu inseamna ca nu poate exista acest risc imprevizibil si neaventit.
Poate ca sunt instante depasite de imprejurarile actuale dar s-a eliminat procura.
Am avut si eu la Judecatoria sectorului 5, Bucuresti, un divort si am depus doar imputernicirea avocatiala.
M-a intrebat daca am si procura si am zis foarte hotarat ca nu mai este necesara procura.
Si asa s-a rezolvat aceasta problema.
[editat]
Poate ca ar trebui sa facem ceva, noi avocatii in acest sens, ca sa uniformizam acest lucru deoarece nu este deloc in regula si nici legal sa ne trezim in situatii diferite in cazuri identice.

Asadar, eu nu am nimic impotriva colegului avocat Niculescu care probabil ca a intalnit astfel de situatii dictatoriale ( mai ales ca la JS5 cam exista tendiinta de dictatura, iar, eu ca democrat abolut observand absolut orice derapaj din partea instantei sau posibil derapaj-adica pana sa aiba loc asa ceva pot prevedea) , dar, trebuie sa luam atitudine ca sa se rezolve aceasta problema.
Mie imi si displace ideea sa ia notarii bani pe procura, oricat de putin ar lua pe asa ceva pentru ca iau cel mult 200 lei.Dar, ca avocat sa depind de notar sau de un consulat care nu stie de capul lui imi pare ceva extrem de daunator profesiei de avocat in ceea ce priveste libertatea exercitarii acesteia in conditiile legii.

In consecinta, va intreb, ati vrea sau nu sa se rezolve aceasta problema?
Desi, pare o intrebare banala, este o intrebare existentiala pentru profesia de avocat.
Daca nu gresesc, bineinteles.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere apel divort procura speciala fldan fldan Cererea de apel pentru un proces de divort se poate semna de catre avocat in numele clientului, introduce si sustine prin imputernicirea avocatiala sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa ContSters46325 ContSters46325 Locuiesc in strainatate. Dupa un an sunt in divort. Din pacate! Avocatul meu a primit de la mine o procura prin care sa ma reprezinte in toate cazurile ... (vezi toată discuția)