Bună ziua,
Acum 2 zile a avut loc următoarea întâmplare: mă aflam pe banda 2 conducând cu puțin peste 50 km/h. Mă apropiam de o trecere pentru pietoni. Pe banda 1 se afla un alt autoturism care oprise la trecerea pentru pietoni pentru a acorda prioritate pietonului ce tocmai voia sa traverseze. În spatele acestuia se afla alt autoturism care a dat semnal de stânga să se bage pe banda pe care eu veneam. Pentru că s-a băgat din scurt eu nu am avut spațiu suficient de frânare. Astfel i-am atins bara din colțul din stânga, iar eu mi-am spart farul din dreapta și bara și am îndoit capota și aripa din jurul farului. Neînțelegându-ne, am ajuns la poliție la accidente ușoare. Verdictul polițistului a fost că eu sunt vinovată pentru că nu am păstrat distanța. Nu s-a ținut cont nici de faptul că el s-a băgat din scurt, nici că avea linie continuă. Care este părerea dvs.?
Mulțumesc mult!
Singura variantă este sa contestati procesul verbal de contravenție,sa discutați cu un av daca este cazul efectuării unei expertize tehnice de specialitate,daca aveti martori care ar putea sa sustina varianta dvs ar fi important etc.
Păstrarea distantei regulamentare înainte de frânare era vitala.Nici viteza cu care rulați nu va ajuta deloc.Daca aveati viteza mai mica aveati timp de frânare fara accident.
Este de vina și cel care a trecut pe linia continua dar nu va ajuta.
Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București