avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trecere pentru pietoni, lovire din spate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trecere pentru pietoni, lovire din spate

Bună ziua,
Acum 2 zile a avut loc următoarea întâmplare: mă aflam pe banda 2 conducând cu puțin peste 50 km/h. Mă apropiam de o trecere pentru pietoni. Pe banda 1 se afla un alt autoturism care oprise la trecerea pentru pietoni pentru a acorda prioritate pietonului ce tocmai voia sa traverseze. În spatele acestuia se afla alt autoturism care a dat semnal de stânga să se bage pe banda pe care eu veneam. Pentru că s-a băgat din scurt eu nu am avut spațiu suficient de frânare. Astfel i-am atins bara din colțul din stânga, iar eu mi-am spart farul din dreapta și bara și am îndoit capota și aripa din jurul farului. Neînțelegându-ne, am ajuns la poliție la accidente ușoare. Verdictul polițistului a fost că eu sunt vinovată pentru că nu am păstrat distanța. Nu s-a ținut cont nici de faptul că el s-a băgat din scurt, nici că avea linie continuă. Care este părerea dvs.?
Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:09, 12 Octombrie 2020
Cred ca este un caz un pic complicat pentru a-mi da parerea. Ce mai indicat este sa aplecati la un avocat cat mai repede.
Singura variantă este sa contestati procesul verbal de contravenție,sa discutați cu un av daca este cazul efectuării unei expertize tehnice de specialitate,daca aveti martori care ar putea sa sustina varianta dvs ar fi important etc.
Păstrarea distantei regulamentare înainte de frânare era vitala.Nici viteza cu care rulați nu va ajuta deloc.Daca aveati viteza mai mica aveati timp de frânare fara accident.
Este de vina și cel care a trecut pe linia continua dar nu va ajuta.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Accident traversare neregulamentara ciprita ciprita pe 11 mai 2010 am accidentat cu masina un pieton care traversa neregulamentar in localitatea Beharca Jud Dolj. Era ora 21.15, aproape intuneric, cerul foarte ... (vezi toată discuția)
Accident usor cu lovirea unui pieton pe linia de tramvai unom unom Ma bucur ca exista acest forum si va rog sa imi raspundeti cat de repede puteti, sunt intr-o situatie nefericita si as dori sa stiu ce mi se poate ... (vezi toată discuția)