avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociaţii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociaţii de proprietari

Adunarea generală a proprietarilor în ce condiții se poate desfășura. Momentan sunt blocate întâlnirile în nr mare de pers. Se poate vota on line prin intern. chestionarelor ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:11, 15 Octombrie 2020
Eu zic ca adunarea se poate tine si on-line sau in curtea blocului, pentru cei mai in varsta si nu au acces la internet sau nu stiu sa-l foloseasca. Bineinteles, cu respectarea masurilor de siguranta ( postul mastii, ditantare, fiecare sa semneze procesul verbal cu propriul pix sau sa dezinfecteze mainile inainte de a semna cu un pix comun).
Si se pot imparti "hartii" pe care sa sa fie abordate si explicate temele de discutie, pentru a stii dinainte fiecare proprietar care este "ordinea de zi" si a vota sau spune parerea in cunostinta de cauza.
Plus ca se reduce si timpul cat dureaza aceasta adunare.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In varianta on line cum se demonstreaza asumarea responsabilitatii individuale pe care legiuitorul a impus-o prin semnatura olografa in PV adunare generala?
Exista obligatia legala ca toti proprietarii sa detina baza tehnica calculator,telefon,tableta si conexiune internet?
Nu exista dar legea nici nu spune ca aceasta A.G. nu se poate organiza on-line ( nu stia nimeni ca o sa fie pandemie la apr. 2 ani de la intrarea legii in vigoare pentru a prevedea si desasurarea on-line a acesteia).
Si de aceea am propus si varianta desfasurari acesteia in aer liber, daca nu au toti calculatoare sau nu stiu sa le foloseasca...
Si cu acel P.V. poate merge presedintele pe la fiecare apartament in cauza pentru al semna...
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
Ionut.ion, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ionut.ion
Nu mai dati asemenea sugestii , este gresit, pentru ca intr o adunare generala se fac propuneri , se voteaza nominal , acel proces verbal parca se semneaza dupa incheiera adunarii . ( eu sunt patit cu un asemenea proces verbal , una s a discutat si alta a aparut )
Și în online se poate pastra exact ceea ce s-a discutat. Nu e o problema tehnica asta. Cum e pe acest forum, nu poți spune ca nu ai scris, dacă postarea rămâne. Se poate discuta, în prima faza, de exemplu, pe grup privat, invizibil de FB.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o situatie si nu stiu cat de legala este. la asociatia ... Catalin costache Catalin costache Buna ziua. Am o situatie si nu stiu cat de legala este. La asociatia de proprietari unde sunt administrator sa hotarat sa nu se mai tina adunari generale ... (vezi toată discuția)
Debransare cmteb 2023 (noua procedura) carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Noua cerere de debransare CMTEB presupune convocarea adunarii generale pentru aprobare (nu se mai cere acordul vecinilor direct afectati) insa in ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari bucuresti andrey23ken andrey23ken Salutare, Am nevoie de ajutor in privinta urmatoarei probleme: Este vorba de un rezidential nou in Bucuresti, Presedintele pus de dezvoltator la inceput ... (vezi toată discuția)