As vrea sa stiu daca in luna in care copilul implineste 2 ani, alocatia de 200 ron se da integral, sau se calculeaza procentul care revine zilelor din luna pana la implinirea varstei.
De asemenea, am o intrebare legata de acordarea stimulentului: m-am intors la serviciu la 1 sept 2009, tot atunci am facut o cerere la primarie prin care am anuntat acest lucru si am cerut stoparea indemnizatie de 85% pe care o primeam, pentru copil, dar nu am depus dosar pentru acordarea stimulentului datorita unei dezinformari a functionarei de la ghiseu. Copilul a implinit 2 ani in noiembrie 2009. As putea sa solicit stimulentul retroactiv?
daca va mai aduceti aminte, alocatia ati primit-o din luna (intreaga) urmatoare nasterii copilului.In concluzie, ultima luna de plata este luna in care implineste 2 ani si trebuie sa fie platita in intregime.In legatura cu stimulentele , acestea se pot cere retroactiv, dar nu am garantia ca le-ti veti si primii...;) se pare ca la nivel national nu se lucreaza unitar...:rolleyes:
In primul rand vreau sa va multumesc pentru promptitudine. Problema e ca cei de la primarie refuza sa imi primeasca dosarul pe motivul ca deja copilul a implinit 2 ani in 8 noiembrie 2009 iar eu mi-am reluat activitatea la 1 sept 2009 (lucrez in invatamant). Au invocat un termen de 30 de zile de la reluarea serviciului, in care eu ar fi trebuit sa imi depun dosarul de acordare a stimulentului. Pe internet, desi am cautat, nu am gasit niciun document in care sa fie specificat acest termen in legatura cu acordarea stimulentului. Oare cum ar trebui sa procedez?
de regula se face o cerere de sistare a indemnizatiei si de acordare a stimulentului la agentia teritoriala de prestatii sociale (directia de munca) insotita de o decizie de reincadrare si copie dupa buletin.
cum cineva amintea mai sus nu se lucreaza unitar.
de regula, dureaza pana se emite decizia directorului autoritatii prin care se dispune acordarea stimulentului.
va recomand sa formulati o cerere de informatii publice in temeiul legii 544/2001 sa expuneti cazul dvs si sa solicitati sprijinul in vederea obtinerii stimulentului.
dar, au fost cazuri, reiterez, cand mamici au primit stimulentul inaintea emiterii deciziei de acordare.
Functionarii din prmarie din start, cand au citit pe certificatul copilului ca are deja 2 ani impliniti in 8 noiembrie 2009, au spus ca nu imi pot inregistra nicio cerere in ceea ce priveste stimulentul. Au fost categorici, atat cei de la ghiseu cat si cat si o doamna despre care ei au spus ca ar fi sefa lor si la care am mers intr-un fel de audienta. Ei sustin un termen de 30 de zile de la reluarea activitatii; stiti ceva de asa ceva? Nu am gasit nicaieri pe documentele si notele informative de la avizierul primariei, referitoare la acordarea stimulentului, acest termen.
Va multumesc.
Ccc
oana8989
buna ziua.am nascut pe 12.07.2016,in august am avut concediu de maternitate,pe 01.09.2016 mi-am depus dosarul pentru indemnizatie si pentru alocatie.care v-a ... (vezi toată discuția)