Bună ziua! Undeva prin luna februarie a acestui an am fost prins de un echipaj de politie având asupra mea o țigară cu 0.5g de cannabis in vederea consumului. Am fost dus la secție unde am dat o declarație, apoi am fost lăsat în pace. Recent am primit o citație unde spune că sunt chemat la Direcția de investigare a infracțiunilor in vederea audierii. Menționez că am fost cooperant cu domnii polițisti atât în momentul perchezițiilor corporale cât și la secție. As vrea să știu doar la ce să mă aștept in momentul in care o sa ajung acolo, am deja un dosar penal deschis, atunci o sa se hotărască dacă se deschide sau nu, ce urmări o sa fie etc.. Mulțumesc!
O sa vi se aduca la cunostinta drepturile si obligatiile, dupa care o sa fiti intrebat daca intelegeti sa dati declaratie.
Recomandat este sa fiti asistat de avocat.
Iar dupa aceasta? Cum poate sfarsi intregul proces? Amenda penala, inchisoare..?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:
O sa vi se aduca la cunostinta drepturile si obligatiile, dupa care o sa fiti intrebat daca intelegeti sa dati declaratie.
Recomandat este sa fiti asistat de avocat.
Ca sa evitati orice fel de probleme ar fi recomandabil sa mergeti insotit de avocat.
Problemele in astfel de cazuri pot fi cu mult mai imprevizibile decat le puteti prevedea pentru ca ele se afla de fel la momentul audierii.
Avocatul va poate instrui corespunzator ca sa intelegeti toate variantele posibile.