avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot primi dosar penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot primi dosar penal?

Buna ziua, in luna august a anului 2022 eu impreuna cu prietena mea si alti prieteni am fost surprinsi de un echipaj de jandarmerie fumand o tigara artizanala ( Locatie: Vama Veche) totodata un prieten din grup avea asupra lui 2 tigari artizanele si doua plicuri cu substanta vegetala care aveau impreuna o greutate de (aproximativ (1,5g), tin sa mentionez ca tigarile apartineau lui iar plicurile mie si prietenei mele, deci ( 0,75 g de persoana).
Echipajul ne-a dus la sectia de politie unde doar ne-a pus sa semnam acel proces verbal unde ne-a catalogat ca fiind consumatori( fapt real) iar eu si iubita mea am sustinut ca plicurile le aveam de la celalalt prieten ( am recunoscut ca erau ale noastre, chiar daca erau in posesia lui) acest fapt fiind adevarat, noi nestiind de unde le-a procurat, poze nu s-au facut nici plicurilor si nici noua, intrebarea mea este cum ati cataloga acest caz si daca considerati ca voi primi amenda sau daca se va intocmi un dosar penal? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2022
Razvan2290, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista deja dosar penal, urmeaza sa fiti citati de catre DIICOT cand se primesc rezultatele expertizei si dupa ce capatati calitatea de suspect,


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Exista deja dosar penal, urmeaza sa fiti citati de catre DIICOT cand se primesc rezultatele expertizei si dupa ce capatati calitatea de suspect,

Deci se considera ca fiind pedeapsa cu inchisoarea sau doar o amenda?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fapta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Amenda este una penala, ceea ce presupune condamnarea.
Incercati sa mergeti cu avocat cand veți fi chemați la audiere și este posibil sa scăpați fără condamnare și fără cazier.
Este bine sa mergeti însoțiți de avocat care se pricepe la astfel de cazuri.

Scris din București 2022

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etnobotanice ContSters377214 ContSters377214 Buna,sunt elev am 18 ani si am fost prins cu 10 pliculete de etnoobotanicee de catre Jandarmeria Romana,Nu am recunoscut ca am substante interzise iar la ... (vezi toată discuția)
Chemat de procuror in urma consumului de cannabis pgmforever pgmforever Buna ziua. Am o problema intr-un domeniu in care nu sunt documentat suficient, asadar va cer ajutorul dvs. In urma cu 5 luni am fost prins de doi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur ... EdwardIonut EdwardIonut Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur o tigare cu aproximativ 0.4 g de cannabis , la politie am declarat de unde am luat tigarea ( ... (vezi toată discuția)