avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chemat de procuror in urma consumului de cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chemat de procuror in urma consumului de cannabis

Buna ziua.

Am o problema intr-un domeniu in care nu sunt documentat suficient, asadar va cer ajutorul dvs.

In urma cu 5 luni am fost prins de doi politisti (eu si doi prieteni) in Centrul Vechi din Bucuresti fumand o tigara cu cannabis. Am fost dusi la sectie pentru declaratii.

Intrucat pe ceilalti doi ii chemasem eu doar pentru a fuma, am declarat ca substanta a fost procurata de catre mine de la o persoana necunoscuta in schimbul sumei de 30 de lei. Am declarat de asemenea ca am mai fumat marijuana in trecut. Ne-am lasat toti trei numerele de telefon in declaratii si toata povestea s-a terminat dupa 2-3 ore.

Astazi, dupa aproape 5 luni din noaptea respectiva, am fost sunat de catre o doamna care s-a recomandat a fi procuroare DIICOT si chemat la biroul din Bucuresti pentru declaratii. Mi s-a dat un numar de dosar, adresa si camera unde sa ma prezint joi la ora 11. Doamna a mai precizat ca in cazul in care nu ma prezint si nu cooperez spre a fi audiat, se va elibera un mandat de aducere (i-am spus ca nu va fi necesar).

Mentionez ca in noaptea cand am fost prinsi, poltistii nu au gasit asupra noastra nicio cantitate de cannabis, doar restul de tigara (mai era foarte putin, cantitativ probabil sub 0,1g)

As vrea sa stiu din experienta dvs, cam cat de grava este situatia? Am nevoie de un avocat? Se poate sa scap cu o amenda administrativa? As vrea pe cat posibil sa evit orice finalizare de natura penala

In cazul unei amenzi (administrative sau chiar penale), despre ce suma este vorba? Se va ajunge in instanta?

Apreciez un raspuns documentat si daca este posibil cat mai repede.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: pgmforever , utilizator 00:38, 25 Februarie 2015
Buna seara! Situatia expusa de dvs. este destul de grava, in sensul ca puteti fi acuzat in cel mai bun caz de savarsirea infractiunii de detinere de droguri pentru consum propriu, infractiune ce se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani.
In cazul in care ati declarat ca dvs. le-ati oferit drogurile prietenilor, puteti fi acuzat de savarsirea infractiunii prevazute de art. 2 din Legea 143/2000, fapta pedepsita cu inchisoare de la 3 la 15 ani.
Va trebui sa va formulati o aparare solida pentru a obtine o condamnare cat mai mica, eventual cu suspendarea executarii pedepsei.
Credeti ca este chiar atat de grav avand in vedere cantitatea foarte mica pe care am avut-o strict in vederea consumului propriu? (Faptul ca prietenii au fumat si ei a fost alegerea lor, nu e ca si cum i-as fi fortat, e scrisa in declaratie chestia asta). Multumesc
Important este ce vor crede organele de ancheta in privinta dvs., in definitiv s-a intocmit un dosar penal.
Legea nu face distinctie, indiferent ca ati detinut si consumat o tigare sau 10 tigari. Intrucat mai aveti 2 zile pana la prezentarea la audiere, faceti tot posibilul sa angajati un aparator care sa va poata consilia.
Momentan intentionez sa ma prezint si sa aflu efectiv cat de grava este situatia, ulterior angajand un aparator daca va fi nevoie. Credeti ca se poate agrava daca ma duc prima data fara un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marijuana bogdan12x bogdan12x Am fost prins in luna mai cu un sfert de tigara cu marijuana in ea. Am fost dus la sectie sa dau o declaratie dar fiind foarte stresat de ce se intampla si ... (vezi toată discuția)
Posesie de marijuana Intrerupt Intrerupt Buna ziua! Zilele trecute,un prieten de-al meu a fost prins cu marijuana asupra lui;cantitatea este foatre mica,cel mult 0.3 grame si acum ar urma sa fie pus ... (vezi toată discuția)
Stima si respect…nici nu stiu cum sa incep.in urma cu 3/4 luni ... sava_000 sava_000 Stima si respect…nici nu stiu cum sa incep.In urma cu 3/4 luni am fost prins impreuna cu 3 prieteni cu o cantitate de 0.7g marijuana,de catre jandarmi.Nu a ... (vezi toată discuția)