avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intr-un apartament proprietate, in care nu locuieste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intr-un apartament proprietate, in care nu locuieste nimeni, ...

Intr-un apartament proprietate, in care nu locuieste nimeni, dpdv legal, cate persoane trebuie declarate la intretinere, 1 sau 0? Rog specificati si legea. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:35, 13 Octombrie 2020
Trebuie sa adresati o cerere scrisa ca sa nu se treacă nicio persoana.
In caz contrar, se va trece o persoana sau mai multe, in functie de caz.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca nu locuieste nimeni, se trece "zero " persoane. Nu inseamna ca nu exista si alte cheltuieli, legate de proprietatea comuna, pentru acel proprietar, dar are voie sa faca asa ceva. Legea e 196/2018 , dar nu veti gasi scris exact ce cautati, ca e voie sa fie "0 " persoane. Rezulta indirect :
Articolul 82
(5)Daca adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste in acest sens, comitetul executiv stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna, si stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, au dreptul de a solicita, in scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale.

[ link extern ]

Daca nu locuieste nimeni in apartament, se depune o cerere catre administratie in care se specifica data de la care in acea locuinta se vor considera "zero" persoane.

daadi04 a scris:

Intr-un apartament proprietate, in care nu locuieste nimeni, dpdv legal, cate persoane trebuie declarate la intretinere, 1 sau 0? Rog specificati si legea. Multumesc!

Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem proprietarii unui apart in brasov , unde nu locuim ...este ... STEFAN  ANGELA STEFAN ANGELA Suntem proprietarii unui apart in Brasov , unde nu locuim ...este gol ,dar platim asociatia ptr o persoana deoarece asa ni s-a explicat ca se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Plata întreținere ap nelocuit DRoberto1234 DRoberto1234 Dacă n proprietar declara că nu locuiește pe o perioadă de 3 luni in apartament...dar el vine in fiecare week end...se poate trece la întreținere?cum ... (vezi toată discuția)
Bună seara, care sunt conditiile de scoatere de la întreținere ... Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Bună seara, Care sunt conditiile de scoatere de la întreținere a unui locatar? (vezi toată discuția)