avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Poate fi schimbat prenumele (John in loc de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Poate fi schimbat prenumele (John in loc de Ion... ...

Buna ziua. Poate fi schimbat prenumele (John in loc de Ion... etc). Presupun ca da. Care ar fi pașii care ar trebui făcuti? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jorge_64 , utilizator 06:25, 19 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura schimbării de nume pe cale administrativă este reglementată de Ordonanța Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea și schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice, aprobată prin Legea nr. 323/2003, cu modificările și completările ulterioare. Aici o sa gasiti cazurile întemeiate/justificate de schimbare a numelui si totodata documentele necesare pentru realizarea acestui demers.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dupa casatorie Marya STANCU Marya STANCU buna ziua ma-m casatorit anul trecut si totodata mi-am schimbat si numele de casatorie .va rog sa imi spune-ti daca pot sa revin la numele de fata fara sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie MKI MKI Am citit pe un site,daca am un nume de origine straina,as putea sa mi-l schimb in nume de origine romana.Intrebarea mea ar fi daca numele de familie este ... (vezi toată discuția)
Cum imi schimb numele , adica sa adaug la numele si prenumele existent inca doua prenume , din motive religioase? HamzaAbdullah HamzaAbdullah Buna ziua! Am si eu o intrebare cum fac sa-mi adaug inca doua prenume la numele de familie si prenumele existent, asta din motive religioase pentru ca am ... (vezi toată discuția)