avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din data de 2 aprilie 2020 am fost disponibilizata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din data de 2 aprilie 2020 am fost disponibilizata ...

Buna ziua,
Din data de 2 aprilie 2020 am fost disponibilizata deoarece s-a inchis punctul de lucru.(vechime 3 ani la acest loc de munca)
La data de 24 aprilie m-am inregistrat la ALOFM ca somer (am depus mai devreme actele dar nu le mergea sistemul).
Voi fi in somaj pana la data de 23.01.2021.
Intre timp am ramasa insarcinata la momentul de fata am 3 luni de sarcina ar tb sa nasc undeva pe 11 aprilie 2021.
Intrebarea mea este :voi beneficia de indemnizatie de crestere copil?
Am intrebat la directia de Directia sociala si mi'au raspuns afirmativ.
Dar astazi am fost la viza lunara de la somaj si am intrebat si acolo si au spus ca daca mi se termina somajul inainte sa nasc nu voi beneficia si ca va trebui sa imi iau concediu medical pt a putea prelungi somajul.
Ma puteti descalci? Cine are dreptate?
Si ce trebuie sa fac...
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 14 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambele institutii au dreptate.

Veti beneficia de indemnizatia CCC, chiar daca nu va prelungiti somajul cu concediul medical ...
Va multumesc pt raspuns, dar imi puteti spune in cazul de fata cu ce m-ar ajuta sa iau CO medical in somaj?Am inteles ca s'ar amana somajul cu perioada CO medical si apoi...? Multumesc o zi frumoasa!
Concediul medical prelungeste durata somajului ... adica, sunteti in somaj, apoi intrati in concediu medical - pe aceasta perioada plata indemnizatiei este suspendata si se va relua la incetarea concediului medical.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea somajului in perioada de concediu medical lunajoy lunajoy as dori sa stiu daca in perioada in care beneficiez de somaj pot sa-mi iau concediu medical (vezi toată discuția)
Concediu medical anacami2 anacami2 buna ziua.o prietena are urmatoarea problema. a fost depistata cu caner mamar , iar din 21.07 va incepe chimioterapia.problema este urmatoarea: cu 25iunie ni ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul somajului??? C.Geta C.Geta buna ziua,as vrea sa stiu si eu daca,in conditiile in care beneficiez de indemnizatie de somaj din 28.februarie.2009 si am rams insarcinata urmand sa nasc in ... (vezi toată discuția)