avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu a decedat in anul 1972 . Mama mea a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu a decedat in anul 1972 . Mama mea a decedat in anul ...

Tatal meu a decedat in anul 1972 . Mamea mea a decedat in anul 2017 . Am doi frati . Nu s-a facut succesiune dupa tata si nici dupa mama . In anul 1991 , la aplicarea legii 18 mama a trecut tot terenul intravilan si extravilan pe numele sau si a primit TITLU DE PROPRIETATE . Pe numele tatalui a ramas cota parte de 1/2 din casa pe care au construit-o impreuna . Copii , in cazul nostru , mostenesc diferit dupa mama si dup tata . Doresc sa se anuleze TITLUL DE PROPRIETATE existent pe numele mamei si sa obtin doua titluri in care sa se respecte legea , respectiv terenul sa fie impartit in mod egal intre cei doi parinti
Ce trebuie sa fac sa rezolv problema si in baza caror articole de lege ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:58, 15 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi nu puteti din motive logice....Legea 18, în baza căreia au fost emise titlurile de proprietate, a intrat în vigoare în 1991. Tata a murit în 1972. Cum ar fi putut sa se elibereze un titlu de proprietate pe numele unui defunct? Cum ar fi putut să se depună o cerere în 1991 in numele unei persoane decedate?
În al doilea rând, chestia asta nu va schimba cu nimic cota legală și drepturile succesorale. Indiferent de modul în care au fost dobândite bunurile părinților, în final tot 1/3 veti avea.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2020
raluk0207, utilizator
primarul a scris:

Copiii, in cazul nostru, mostenesc diferit dupa mama si după tata.

De ce!? Nu aveți toți aceeași mamă și același tată?
Să înțelegem că tatăl decedat în 1972 era doar tatăl dvs. nu și al celorlalți doi frați? (nu prea e limpede din expunerea dvs).

Dacă sunteți frați buni (atât după tată cât și după mamă) atunci de ce „să se anuleze....”? Că ajungeți în același punct (după o plimbare prin proces). Tot 1/3 +1/3+1/3 din teren.

Dacă nu aveți același tată, atunci ...mda. Adică, discutabil. Dvs. erați major în 1991. Ați formulat o cerere în baza Legii 18?
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am nevoie și eu de un sfat . În anul 1972 mama tatălui ... Nicolae@1993 Nicolae@1993 Bună ziua am nevoie și eu de un sfat . În anul 1972 mama tatălui meu și frații lui au renunțat în favoarea tatălui meu la succesiune . În anul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)
Referitor succesiune cu frati vitregi PODO PODO Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Mama mea s-a recastorit , eu fiind singura fiica, tatal meu vitreg avea 3 copii din casatoria anterioara. Mama mea a ... (vezi toată discuția)