avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm din academie de politie
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm din academie de politie

buna,sunt student la academia de politie alexandru ioan cuza(anul2),pe sistemul de 3 ani,si as vrea sa stiu daca ar exista vreo posibilitate legala de a incepe din vara aceasta o facultate in paralel,de exemplu'universitatea la id pt a.mi echivala in paralel creditele,capatand astfel diploma de jurist necesara admiterii la inm.totodata exista o cutuma pe la academie k daca te inscrii in parale la alta faculate te da academia afara,e posibil?ms anticipat
Cel mai recent răspuns: blue ray , utilizator 15:20, 24 Decembrie 2009
Cutuma sau nu, cat timp cei de la Academie nu afla de studiile tale,nu cred ca te vor da afara. Exista o chestie referitoare la doua facultati facute la stat.
Daca sunteti student la facultatea de politie, veti avea diploma in stiinte juridice si va incadrati in conditiile de participare la examenul de admitere la INM.
Daca sunteti student la una din celelalte facultati ( pompieri sau arhivistica) poate obtineti un transfer la fac. de politie.
Sau incercati echivalarea/obtinerea creditelor.

Va sfatuiesc sa cititi Regulamentul de ordine interioara al studentilor al Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, si veti regasi la art. 13 alin. (3) interdictia de a urma cursurile altei institutii de invatamant superior.
Deci nu este doar o cutuma.
multumesc pentru raspunsul acordat,dar tocmai asta e problema k eu sunt pe sistemul de 3 ani si neavand numarul total necesar de credite pe diploma mea nu va scrie stiinte juridice,cum ar fi scris daca in mod normal eram pe 4 ani,ci doar specializarea,ordine si siguranta publica.
Sunt destul de multe persoane care au terminat academia de poliţie, după care au intrat la INM. Singura problemă e că după ce termini academia tre sa stai vreo 10 ani (din cate ştiu) în poliţie. Daca nu stai, te vei judeca cu statu, ţi se vor imputa banii investiţi în tine. Baftă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere inm din academia de politie noname2203 noname2203 hello..sunt student anu III la academia de politie si ma gandesc serios de ceva timp sa dau la inm dupa cei 2 ani necesari pentru echivalarea studiilor si ... (vezi toată discuția)
O intrebare popescuvirgil44 popescuvirgil44 La absolvirea unui master profesional, de catre un subofiter de politie, in cadrul Academiei Al.I.Cuza Bucuresti, cu durata de 2 ani,se acorda gradul de ... (vezi toată discuția)
Ingradirea unui drept potyzzor00 potyzzor00 Buna ziua. acum 2 ani am vrut sa particip la concursul de admitere la Academia de Politie A.I.Cuza iar dupa testarea psihologica ,la care am declarat admis, cu ... (vezi toată discuția)