avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara Comunitate, cine face evaluarea masei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara Comunitate, cine face evaluarea masei succesorale ...

Bună seara Comunitate, cine face evaluarea masei succesorale pentru eliberarea certificatului de mostenitor?
Ce costuri are?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:23, 14 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul, pe baza valorilor orientative din expertiza notariala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Notarul dupa grilele notariale daca dezbateti succesiunea la notar sau expertul daca dezbateti in instanta.
Taxele la notar sunt stabilite de el si la instanta 5% din valoarea masei plus expertiza si avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire.pentru procesiunea de dezbatere a mostenirii,de la parinti,nou ... Michelle's Michelle's Pentru procesiunea de dezbatere a mostenirii,de la parinti,noi fratii,trebuie sa platim obligatoriu vreo taxa la notar?este legal,sau este la mana notarului sa ... (vezi toată discuția)
Îmbunătățirile făcute imobilului imediat după deschiderea succesiunii pot influența valoarea masei succesorale? andr87 andr87 Aș dori să știu, dacă voi chema un expert pentru a evalua valoarea apartamentului (care reprezintă masa succesorală în urma decesului tatălui meu), voi ... (vezi toată discuția)
Succesiune floreanilie floreanilie poate cineva sa-mi spuna cit face o succesiune la notar cu o masa succesoriala de 50000 lei.multumesc (vezi toată discuția)