avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Adaugarea unui asociat nou la un SRL - D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Adaugarea unui asociat nou la un SRL - D

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie:
In data de 09.06.2017 am infiintat o societate cu statut de SRL-D, cu un singur actionar, majoritar 100%. Societatea a fost infiintata in vederea participarii la programul START UP NATION.
Nu am castigat finantarea si societatea a ramas fara angajati si cu declaratii depuse pe zero.
Astazi ma aflu in situatia in care doresc sa majorez capitalul social prin introducerea unui nou membru actionar, deoarece eu nu mai doresc sa fiu majoritar.
Intrebare: noul membru va trebui sa indeplineasca conditii de debutant (adica varsta pana in 35 ani si sa nu fi avut societate)?
Precizez ca eu nu am beneficiat de nici un avantaj ca si SRL-D (adica nu am luat nici un ajutor de la stat).

Va multumesc!
Gabriela
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Lextor , utilizator 14:45, 20 Octombrie 2020
Bună ziua,
Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească noul asociat este să fie debutant, adică să nu mai fi fost niciodată asociat sau administrator în societăți. Condiția legată de vârstă nu mai există.
Dacă aveți nevoie de asistență pentru dosarul ce se depune la Registrul Comerțului, găsiți detalii aici: [ link extern ] .
Noi ne ocupăm de absolut tot - redactarea documentelor, depunerea dosarului și ridicarea actelor.
O zi plăcută!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare srl pentru servicii, neplatitor de tva. An.Dumi An.Dumi Buna seara, as dori sa va intreb, in cazul in care doresc sa imi infintez un SRL pentru prestari servicii, neplatitor de TVA, stiti cumva cat ar costa si ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru srl-d cameliaczeran cameliaczeran Buna ziua, doresc o informatie in legatura cu infiinatarea unui SRL-D precum si indeplinirea annumitor conditii. Nelamurirea mea consta in faptul ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare imm bozianuvasile bozianuvasile Buna ziua.Vreau sa va intreb daca O.U.G.6/2011 ptr.infiintarea si dez. microintreprinderilor de catre debutanti a fost modificata prin Leg.97/2014 si daca mai ... (vezi toată discuția)