avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma de intermediere transporturi marfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma de intermediere transporturi marfa

Buna ziua,
Am studiat posibilitatea de a deschide o afacere de acest gen dar ma intereseaza sa aflu de la cineva abilitat care sunt pasii de urmat din punct de vedere legislativ pentru obtinerea tuturor aprobarilor si ce anume sunt absolut obligat sa detin( spatii de depozitare, flota auto, etc)?
Persoana care mi-a bagat ideea in cap spune ca nu am nevoie decat de calculator, telefon si un fax.
Ideea e ca nu pricep de unde vine castigul pentru ca cine isi posteaza oferta de marfa pe bursa presupun ca se poate uita si singur de un camion?
Singurul castig vine din realizarea de grupaje de marfa?
Multumesc anticipat!

PS: Am vazut cateva articole pe site, in mod sigur mi-a scapat ceva, puneti si cateva linkuri.
Cel mai recent răspuns: razxp007 , utilizator 15:25, 26 Decembrie 2009
Buna ziua.
Pentru a deschide o firma de intermedieri transport marfa mai aveti nevoie si de cateva contracte la preturi acceptabile cu producatori ce au nevoie de transport si nu detin flota proprie si de un capital in banca.Profitul firmei dvs.se realizeaza din diferenta de pret dintre ce ati obtinut de la producator si ce dati carausului.
Este o discutie destul de tensionata pe aceasta tema intre reprezentantii carausilor si aceste firme de intermediere transport marfa,la un moment dat se punea problema la genul ca sa nu mai poata lua licente decat firmele de transport care detin si parc auto pentru a si intermedia transporturi.
Un caraus ce detine o singura masina ii convine sa intocmeasca un contract cu o firma de intermediere transport si sa-si primeasca banii de la ea decat in cazul in care isi ia singur cursa de pe bursa transporturilor pentru ca s-ar putea ca sa nu-si incaseze banii banii la timp sau deloc si atunci aceasta responsabilitate ramane a firmei de intermediere.

Cu respect,Alexa...
Multumesc mult pentru raspuns!
Sa inteleg ca in afara de infiintarea firmei si licenta ARR imi trebuie si un client serios care sa-si plateasca la timp facturile catre mine pentru ca probabil nu voi avea la inceput un capital serios care sa acopere o cursa sau mai multe neachitate la timp.
Ma gandeam ca pentru inceput as putea actiona strict pe un numar redus de curse pe care le pot procura de pe bursa.
Nu am idee cam cat as putea castiga din diferenta de pret, daca aveti vreun exemplu pe o anumita distanta va rog sa-l postati

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma pot acuza de complicitate ???? ptr ca asta vor ! discover discover Buna ziua . Am o SC cu activitate principala transport rutier marfa. Pe langa aceasta activitate mai am si alte licente ,printre care si cea care imi permite ... (vezi toată discuția)
poate cineva sa-mi spuna daca in pretul de transport este inclus si tva sau nu? ion schleifer ion schleifer Prin BURSA DE TRANSPORT RO m-a contactat o firma de transport din Brasov (n-am facut comanda de transpo doarece firma mi-a fost recomandata tot de un ... (vezi toată discuția)
Calcul tva cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua! Doresc să infiintez o firma tip casa de expediție pe transporturi naționale și internaționale de camioane și aș avea o întrebare în ceea ce ... (vezi toată discuția)