avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despăgubiri retroactive pentru folosire bun comun în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despăgubiri retroactive pentru folosire bun comun în indiviziune

Am o întrebare cuprivire la următoarea situație:
În urmă cu 10 ani, într-un apartament proprietate comună (a 3 persoane neieșite din indiviziunea acestuia), una dintre ele o intimidează pe alta și îi spune să se mute în altă parte. Aceasta se mută și stă 10 ani cu chirie în alte părți.
Întrebarea este dacă aceasta din urmă poate cere despăgubiri celei care a intimidat-o și a determinat-o să plece inițial, pentru folosirea părții care îi aparținea din imobilul comun, cauză din care a fost nevoită să plătească chirie atâția ani. (În caz afirmativ, pe câți ani în urmă poate cere retroactiv acest lucru.)
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:08, 15 Octombrie 2020
In opinia mea. nu poate, adica o face degeaba pentru ca e in situatia asta din pricina ei. Trebuia sa faca ceva de atunci, sa nu ajunga peste 10 ani in aceeasi situatie.
Nu trebuia sa se lase intimidata, sa ia masuri, sau sa ceara partajul etc.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Eventual s-ar putea cere o contravaloarea a lipsei de folosință pt ultimii 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închiriere fara contract un apartament inca nedezbatut in successiune MarcelaDanielescu MarcelaDanielescu Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Mama mea a murit in urma cu 6 ani. Nu a fost dezbatuta suscesiunea pentru ca fratele meu a tot tras de timp, ... (vezi toată discuția)
Ajutor , am fost mintita ! Gyna Gyna Buna seara ! Ajutati-ma ,va rog cu ceva sfaturi ,am ajuns la capatul puterilor ,nu stiu ce sa fac !Sunt divortata de 5 ani , nu am facut partaj, fostul m-a ... (vezi toată discuția)
Fratele m-a jucat pe la spate dany_dany dany_dany Buna ziua, Fratele meu si cu mine am mostenit apartamentul parintilor. Eu am vrut sa-l vand, fratele meu s-a opus, dar nu a vrut sa-mi cumpere partea. ... (vezi toată discuția)