Fratele meu si cu mine am mostenit apartamentul parintilor. Eu am vrut sa-l vand, fratele meu s-a opus, dar nu a vrut sa-mi cumpere partea. Atunci ne-am inteles ca el si familia lui sa foloseasca apartamentul cu conditia sa plateasca cheluielile de intretinere. Toata lumea era multumita. Numai ca, la un moment dat, fara ca eu sa stiu, fratele a vandut partea lui unuia din cei doi copii, ca sa-l indeparteze de la mostenire pe celalalt copil, provenit din casatoria anterioara. Acum copilul care a devenit coproprietarul meu m-a dat in judecata ca nu mi-am platit partea mea de intretinere de cand a devenit el proprietar, adica de vreo 6 ani, ceea ce reprezinta o suma considerabia. Ei au folsit apartamentul ei eu trebuie sa platesc?
Din cate stiu eu, un coproprietar are dreptul sa-si vanda partea indiviza daca cumparatorul accepta sa intre in indiviziune. Nu are insa nimeni obligatia sa-l informeze pe celalalt propietar? Daca as fi stiu de situatie, as fi cerut iesirea din indiviziune, sau as fi platit intretinerea lunar si as fi folosit si eu apartamentul (de la care nici macar nu am cheie).
Puteti sa fitii obligat doar la plata intreținerii pe ultimii 3 ani ,la rândul.dvs solicitați contravaloarea lipsei de folosință pt aceeași perioadă.Mergeti la un av dacă este vorba despre un proces nu merge fără să vă angajați unul pt a va rezolva situația..