avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cand exista un apartament in curs de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cand exista un apartament in curs de succesiune iar ...

Buna ziua! Cand exista un apartament in curs de succesiune iar unul dintre mostenitori locuieste acolo desi in urma succesiune cei 3 frati au dreptul egal la proprietate, cel care locuieste poate fi evacuat? Avand in vedere ca acesta considera ca e dreptul lui sa ramana in posesia proprietatii desi nu exista testament? Cat de complex e procesul de succesiune daca acesta refuza imparteala legala (in mod egal, la toti cei 3)?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:33, 8 Septembrie 2020
un proces e tot atat de complicat ca si partile (reclamantii si paratii).
Nu ar trebui sa fie asa de complicat daca va puteti dovedi calitatea de mostenitor.
Dupa aceea puteti cere iesirea din indiviziune.
Aici fratele ce locuieste acolo poate cere atribuirea in natura a imobilului si se obliga sa va plateasca sultele catre dvs. si celalalt frate.
Sau unul dintre dvs. si celalalt poate solicita atribuirea imobilului si plata sultelor, daca fratele ce locuieste acolo nu si permite plata sultelor.
Sau se poate vinde si imparti banii...
Discutati cu un avocat daca decideti sa mergeti in instanta.
Procesul nu este foarte complicat dar presupune costuri ,durează și necesita angajarea unui av.Puteti solicita inclusiv contravaloarea lipsei de folosință daca faceti dovada ca unul dintre coproprietari a locuit acolo folosind exclusiv bunul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate imobil. andre_1973 andre_1973 Buna ziua! In cazul in care doua persoane au in proprietate un imobil care nu se poate impartii fizic si nu se ajunge la intelegere din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - succesiune dupa bunica, mama predecedata ContSters293677 ContSters293677 in anul 1981(paroximativ)bunica mea a amurit iar eu si sora mea am semnat pt intrarea in succesiune pt casa dansei,eu si sora mea mostenind partea mamei ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)