avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata sănătății și a pensiei la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata sănătății și a pensiei la PFA

Buna ziua,
Sunt interesat sa deschid un PFA pentru a testa o afacere. Am ales PFA pentru că se poate închide în câteva zile fața de un SRL și am observat că taxele sunt mai mici. Afacerea consta in importul de produse din China și vânzarea in Romania prin parteneriat cu o firma de curierat. Planul era să țin deschis PFA-ul până mă apropiam de pragul celor 12 salarii minime, iar după urma închiderea lui și deschiderea unui SRL tocmai pentru a evita plata pensiei și a sănătății. Un contabil m-a sfătuit să deschid direct un SRL deoarece chiar dacă ating sau nu pragul celor 12 salarii eu tot o să plătesc sănătatea și pensia. Este adevărat acest lucru? Nu as plati doar cei 10% impozit? Fiind student cu un buget limitat și fiind la prima afacere îmi este greu să încep direct cu un SRL datorită prețurilor mai mari și a procedurii de închidere mai grele.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:56, 15 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu atingeti cu venitul net anual pragul celor 12 salarii nu o să plătiti sănătatea și pensia pe pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt un pfa pe norma de venit si detin un autoturism alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Sunt un PFA pe norma de venit si detin un autoturism pe PFA. Autoturismul a fost luat prin credit auto in Oct 2020 iar in Oct 2023 se termina ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din vanzare produse fizice pe amazon.com alexandrumarc89 alexandrumarc89 Buna ziua, Doresc sa incep un business pe Amazon.com care se concretizeaza in vanzarea de produse importate din China pe platforma Amazon.com, cu piata de ... (vezi toată discuția)
Pfa cu angajat full time, daca mai trebuie sa plateasca contributii sociale in plus? CristiP112 CristiP112 Buna ziua, Am un PFA care in anul 2023 a realizat un profit intre 12 si 24 salarii minime brute. Pe acest PFA am un angajat care a fost plătit cu salariul ... (vezi toată discuția)