avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informare disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informare disponibilizare

conducerea societatii este plecata din tara. mi s-a comunicat telefonic sa trimit in somaj un salariat. Informarea salariatului cu privire la perioada de preaviz poate fi semnata de mine, in calitate de IRU sau tb neaparat de catre conducere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 31 Decembrie 2009
Directorul general/administratorul firmei trebuie sa semneze preavizul.
Corespondenta si actele referitoare la concedierea unui salariat se semneaza de catre angajator, ca parte a contractului individual de munca.

In situatia dvs, daca prin functie si fisa de post nu reprezentati angatorul, e indicat sa aveti macar o imputernicire din partea acestuia, prin care sa va delege aceasta atributie.
Daca dvs nu sunteti angajatorul sau reprezentantul legal nu aveti dreptul de a semna un asemenea document.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Prin delegare de competenta puteti semna acest document.
eujad a scris:

conducerea societatii este plecata din tara. mi s-a comunicat telefonic sa trimit in somaj un salariat. Informarea salariatului cu privire la perioada de preaviz poate fi semnata de mine, in calitate de IRU sau tb neaparat de catre conducere?

Pentru acest lucru, va trebui o imputernicire din partea conducerii societatii . Imputernicire care trebuie sa aiba la baza o hotarare a AGA sau asociatului unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura a deciziei de concediere CORTEX CORTEX Buna ziua. Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra referitor la urmatorul aspect. Am fost concediat de la firma unde am lucrat. In decizia de concediere ... (vezi toată discuția)
Act aditional pierdut Anonim3112 Anonim3112 Cand am fost angajata am descoperit ca unui salariat ii lipsesc 2 acte aditionale de la CIM. Acesta le solicita si nu stiu care este procedura legala (sunt ... (vezi toată discuția)
Cine poate semna contractul individual de munca ca reprezentat al firmei? monii23 monii23 Buna seara Administratorul societatii nu este in tara, Directorul Economic poate semna la reprezentant de firma la angajarea unui administrator cu contract de ... (vezi toată discuția)