avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referitor la Art. 13 din OUG 96/2003 - reducere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referitor la Art. 13 din OUG 96/2003 - reducere program salariata ...

Referitor la Art. 13 din OUG 96/2003 - reducere program salariata insarcinata

"In baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate indeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale."

Imi puteti spune, va rog, daca medicul care elibereaza recomandarea de reducere a programului de lucru pentru salariata insarcinata este obligat/trebuie sa scrie si motivul medical in urma caruia face aceasta recomandare?
Poate angajatorul sa solicite si mentionarea motivului pentru care se face aceasta recomandare, in cazul in care acesta lipseste de pe documentul medical?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 15 Octombrie 2020
Nu scrie nicaieri in lege ca trebuie motivata recomandarea....
Recomandarea medicala a medicului de familie se face daca exista un risc pentru fat si/ sau gravida. Trebuie identificat riscul.
Recomandarea medicala se trimite medicului specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale. Medicul de medicina muncii analizeaza recomandarea medicului de familie in baza materialului cu riscuri profesionale intocmit de angajator pentru locul de munca al gravidei, tine cont de mentiunile din dosarul emdical al salariatei si decide daca recomanda sau nu angajatorului reducerea programului de lucru al gravidei.
Vedeti si acest articol
Reducere programului de lucru in cazul salariatei insarcinate
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului Emilia Aanicai Emilia Aanicai Buna seara !! Am si eu o intrebare pe ce durata de timp se reduce programul la gravide la o sarcina normala fara risc ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Reducere program gravide pie paulina pie paulina Buna ziua.insarcinata in 16 sapt.am prezentat angajatorului adv de la ginecolog si medic familie in care e specificat risc dr sarcina pt reducere program.cu ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru din motive medicale în cazul femeilor însărcinate. este suficient concediul medical cod 10 acordat de medicul de familie sau este nevoie și de alte documente? dandal dandal Sunt insarcinata in 15 saptamani, cand am aflat de existenta sarcinii, mi-am informat angajatorul prin prezentarea unei adeverinte eliberata de medicul de ... (vezi toată discuția)