avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu se acorda pensia dupa deces pe motiv ca numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu se acorda pensia dupa deces pe motiv ca numele bunicului este scris gresit in doua certificate

Mamei mele nu i s-a acordat pensia dupa decesul bunicului pe motiv ca in certificatul lui de deces, de nastere si buletin este trecut Nicolai, iar in certificatul de nastere al mamei mele este trecut Niculai.

Cei de la casa de pensii i-au mamei mele sa isi schimbe certificatul de nastere sau sa obtina de la notar o declaratie data in prezenta a doi martori prin care sa certifice faptul ca Niculai si Nicolai este una si aceeasi persoana, in cazul de fata tatal ei.

Ati mai auzit de asemenea probleme? Adica pentru o simpla litera sa nu poti beneficia de un drept.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:56, 15 Octombrie 2020
Da, se întâmplă foarte des.
Din cauza funcționarilor de la Primărie, care emit actele de stare civilă, dar în principal și din cauza oamenilor, care au stat asa toată viața, fără să își rezolve problema numelui.
Cazul dvs e unul fericit, cand diferenta constă doar intr-o literă. Dar sunt situatii cand persoana se numea Gheorghe, dar în comuna i se spunea Ion.
Mergeți la notar cu cei doi martori pentru declarații de notorietate.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume familie diferit dirmon dirmon Bună ziua! Numele părinților în certificate naștere și buletine este cu î din a. Numele fiului și al părinților din certificatul de naștere al ... (vezi toată discuția)
A sau i in nume? peugen68 peugen68 A sau I in numele de familie? Buna ziua, numele meu este PIRVULESCU iar al tatalui meu este PARVULESCU. Tatal nascut in 1939 iar eu in 1968. Asta a fost ... (vezi toată discuția)
Greseala unei litere la primarie = probleme ulterioare gigelas gigelas Buna ziua, O persoana a fost trecuta la Registrul Agricol fiindu-i scris numele de famile gresit cu o litera (in loc de \\" O \\" s-a scris \\" A \\" ... (vezi toată discuția)