avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nume familie diferit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nume familie diferit

Bună ziua! Numele părinților în certificate naștere și buletine este cu î din a. Numele fiului și al părinților din certificatul de naștere al fiului, inclusiv buletinul fiului, este cu î din i. Ce se poate face pentru a nu exista probleme la moștenire? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:20, 25 Octombrie 2019
Cu ocazia dezbaterii succesiunii, celor doi martori prezenți, li se va lua si cate o declarație de notorietate.
Ca l-au cunoscut pe X cu î din i și stiu ca a fost una si aceeasi persoana cu X cu î din a.
La o diferență de o litera nu sunt probleme.
Problema sunt cand pe defunct îl chema Gheorghe, dar pe acte era Ion.
Pe lângă scrierea numelui sunt avute în vedere și celelalte elemente de identificare, respectiv data și locul nașterii, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu se acorda pensia dupa deces pe motiv ca numele bunicului este scris gresit in doua certificate iMozzie iMozzie Mamei mele nu i s-a acordat pensia dupa decesul bunicului pe motiv ca in certificatul lui de deces, de nastere si buletin este trecut Nicolai, iar in ... (vezi toată discuția)
Buna seara Carmenvasilica Carmenvasilica Soțul meu mai are 4 frați și parinti au murit vrea si sa faca succesiunea dar ei toti 4 leau gresit numele la nastere cu o literă si nu vor sa mai ... (vezi toată discuția)
Stabilirea numelui de familie - legea 5 art 282 din codul civil ... katalin1984 katalin1984 Stabilirea numelui de familie - Legea 5 Art 282 din codul civil Buna ziua, Puteti sa ma ajutati cu o speta ? Avem sotia cu numele de familie \"Anton ... (vezi toată discuția)