avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imi spuneti va rog ca reclamant in litigiu cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Imi spuneti va rog ca reclamant in litigiu cu Protectia Copilului ...

Imi spuneti va rog ca reclamant in litigiu cu Protectia Copilului si Primarie, am fost scutit de taxa de timbru prin acordarea de ajutor public judiciar pe fond in prima instanta prin hotarare definitiva in 2018.
Pe rand, competenta a fost declinata la Tribunal, Curtea de Apel Cluj si Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Cea din urma isi declina si ea competenta si retrimite dosarul spre solutionare la Cluj, care imi cere sa fac dovada achitarii taxei de timbru??, eu fiind deja scutit.
Este oare legal ceea ce-mi cer ei, mai ales ca dosarul trecuse deja in trecut prin mainile lor inainte de a-l trimite la ICCJ??
Va multumesc pentru un raspuns,
Olimpiu
Cel mai recent răspuns: OLIMPIUCLAUDIU , utilizator 13:25, 17 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OLIMPIUCLAUDIU a scris:
... am fost scutit de taxa de timbru prin acordarea de ajutor public judiciar pe fond in prima instanta...


După cum ați scris chiar dvs., ajutorul v-a fost acordat pentru etapa procesuală în care a fost solicitat. (fond, prima instanța)
Iar acum sunteți într-o cale de atac. (sau cel puțin așa rezultă din ce ați scris).

Ați formulat o nouă cerere de ajutor public judiciar pentru exercitarea căii de atac? Mira-m-aș, având în vedere solicitarea CA Cluj.

Este adevărat că „trecuse ...prin mâinile lor”, însă, din cele ce povestiți dvs., mie îmi rezultă că ICCJ a avut de soluționat un conflict negativ de competență între tribunal și curtea de apel. (Nu, nu dau în bobi. „Ghicesc” sprijinită pe o bibliotecă).

Or, despre taxa de timbru se poate discuta abia acum în fața instanței competente (după ce ICCJ a stabilit care dintre cele două instanțe este competentă). Asta nu înseamnă că CA ar fi văzut abia acum lipsa taxei. A văzut dintr-un început, dar abia acum poate să discute despre ea.

Însă, așa de curiozitate, ce obiect are litigiul dvs? Și cam cât o fi taxa aceea de timbru? Fiindcă vorbiți despre protecția copilului... (unde, eventual, este o mică taxă, fixă).
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2020
romascanu, moderator
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspuns!
Intradevar, am sa solicit printr-o cerere pentru scutirea taxei de tibru la CA Cluj.
Speta in sine este pentru fratele meu defunct bolnav de schizofrenie paranoida si care beneficia de o pensie de handicap fara a fi examinat periodic de comisie.
Cu 2 ani inainte de decesul acestuia, acea pensie i-a fost sistata de la o luna la alta fara niciun motiv!
In fapt, este autoritatea tutelara si Primaria care sunt parti reclamate in acest dosar.
Prejudiciul reclamat este de 60000 Ron fara a include daunele morale.
In cazul in care solutia de la CA Cluj v-a da castig de cauza statului sunt hotarat sa continui la CEDO ( chiar daca dureaza timp ).
Un week-end placut sa aveti!
Cu consideratie,

Olimpiu
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ''declina solutionarea cauzei''? cristin28 cristin28 Buna ziua, m-ar interesa si pe mine ce inseamna: declina solutionarea cauzei (intr-un proces). multumesc (vezi toată discuția)
Problema dosar rezolutiune antecontract - taxa judiciara de timbru majorata, declinare de competenta iuliax iuliax Buna ziua. Inainte de toate vreau sa le multumesc tuturor celor care imi vor raspunde.Problema mea este urmatoarea: In noiembrie 2011 am achitat un avans de ... (vezi toată discuția)
Referitor la plata taxei judiciare de timbru zetics78 zetics78 Buna ziua stimati forumisti, doresc o lamurire din partea Dvs. vis-a-vis de plata taxei de timbru judiciar, in urmatorul context : Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)