avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Reprezint o Asociatie de Proprietari si va ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Reprezint o Asociatie de Proprietari si va rog sa ...

Buna ziua,
Reprezint o Asociatie de Proprietari si va rog sa imi spuneti daca tevile cu apa calda pt incazire 2 tevi (tur-retur) si apa calda menajera ,in total 3 tevi care trebuie schimbate in subsolul blocului vor fi suportate si de catre cei ce au centrale termice proprii si nu vor folosii aceste tevi sau doar de cei care le vor folosi. Va rog sa imi ziceti o lege care specifica acest lucru.Specific ca cei cu centrale termice proprii folosesc doar apa rece care a fost schimbata si au participat la aceste costuri dar sunt revoltati sa plateasca ceva ce nu vor folosi niciodata.(tevile de apa calda si caldura)
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
sorin2504, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:59, 16 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vor plăti și cei cu centrale termice proprii. Temeiul legal este art. 75 aliniatul 4 din legea 196 /2018.
(4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Tevile "la care faceti referire fac parte din instalatia parte comuna de condominiu
Conform disp L nr 196/2018 administrarea si asigurarea starii tehnice a partii comune de condominiu=instalatii si constructii intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Conform disp L nr 196/2018 toti proprietarii au obligatia legala sa achite lunar c/v costuri intretinere parte individuala si parte comuna
Aspectul ca unii proprietari,pentru confortul propriu ,au inteles sa renunte la sistemul centarlizat de furnizare utilitati nu constituie temei legal pentru ca acestiasa fie exonerati de la obligatia legala de achitare costuri reparatii parti comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli schimbare coloane verticale termoficare vladimir1984444 vladimir1984444 Buna ziua, in cazul in care se efectueaza o lucrare de inlocuire a coloanelor verticale de termoficare si apa calda, costul reparatiei ar trebui impartit la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt debranșată de la apă caldă și am centrala termica. administratora ... Mantescu Mantescu Buna ziua daca sânt debranșată și am centrala termica . Administratora blocului a schimbat țeavă comuna de apa caldă la bloc de ce mi se pune la plata ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de partament / cota indiviza Cafeluta1 Cafeluta1 Buna ziua, daca proprietarul are montata centrala termica de apartament, de ce trebuie sa mai contribuie la plata cotei indivize pentru repararea centralei ... (vezi toată discuția)