avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Falsificate de acte copil cu 2 certificate(ambele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Falsificate de acte copil cu 2 certificate(ambele neaccesibile)

As avea o intrebare in legatura cu o problema mai încurcată
Cand m am nascut mama era căsătorită cu altcineva(nu erau căsătoriți părinți mei) ulterior tatăl(meu nu stiu cum a facut si nici nu pot afla ca e mort) prin cunoștințe mi-a facut acte false pe numele lui(false ca false ca la 14 ani ala era buletin de buletin eliberat de politie), grădiniță scoala liceul cazierul toate le am pe numele lui csnd am făcut 18 ani(el murind vu 2 luni inainte) am mers sa mi schimb buletinul si nu apărea, am mers la casa casatoriilor si aparea pe numele cu care era căsătorit mama(nu tatăl biologic)
Într-un final s a impus un proces si un procuror a luat cazul(nu mi s a spus cine si numarul dosarului) acuma mai am putin si fac 20 de ani si cazul încă nu e gata.... ce naiba as putea face? Durează prea mult si deabea de mi a facut o carte provizorie)pe numele tatălui biologic)
Țin să menționez că tatăl(biologic) maia re 4 frați de 2 ori vârstei mele, trebuie sa se faca succesiuneaa la casa si eu din moment ce nu am unu din cele 2 nume valid frații mei vitregi ma pot da afara :| ce aș putea face?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:33, 16 Octombrie 2020
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fostul soț al mamei trăiește?

Cred că tatăl dvs. biologic a dat o declarație de recunoaștere, fie la notar (care trimitea o copie la serviciului de stare civilă) fie chiar la serviciul de stare civilă.
Și cum această declarație era corespunzătoare adevărului, până aici nimic în neregulă.
Ea era nulă - sancțiune de drept civil (pentru că dvs. erați socotit, după lege, copil din căsătoria mamei și nu pot fi recunoscuți decât copiii din afara căsătoriei), dar nu era falsă.

Însă, numai un funcționar ... cu un IQ cât o farfurie plată ar fi putut să dea eficiență acestei declarații fără să fi existat și o hotărâre judecătoarească de tăgadă de paternitate.
Printr-o astfel de hotărâre, declarația tatălui biologic (inițial nulă) devenea valabilă.

S-ar putea să nu fie nimic fals aici, ci ... pură prostie.
Asta în cazul în care chiar nu o fi existat o hotărâre de tăgadă. Acum 20 de ani, aceste acțiuni erau pornite numai de către soțul mamei. Mama ce își amintește?

Încercați să aflați mai multe date.


Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am 2 certificate de naștere cum pot face să am ... Alexandeu Alexandeu Bună ziua, am 2 certificate de naștere cum pot face să am decât unul? Pe scurt povestea este că arunci când m am născut mama era încă căsătorită ... (vezi toată discuția)
Recunoastere nou nascut din afara casatoriei capucino capucino BUna seara,sapt trecuta o prietena a nascut un bebe anterior pronuntarii actiunii de divort de sot . Problema este ca bebe nu este copilul sotului prietenei ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)